Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Briljerade på Met-galan – var inte ens där

TT

Publicerad 2024-05-07

Artisten Cardi B anländer till årets Met-gala – men några av de mest uppmärksammade stjärnorna var inte ens på plats.

Det ska vara extravagant, genomtänkt och utsvävande. Varje år anstränger sig kändiseliten till det yttersta för att sticka ut på Met-galan.

Men några av årets mest uppmärksammade gäster var inte ens där – utan AI-genererade.

Katy Perry i en böljande balklänning täckt i blommor, vars fåll ser ut att bestå av levande mossa. Rihanna i en enorm skärmliknande utstyrsel broderad med växter och fåglar. Selena Gomez i en detaljrik fjärilsliknande kreation i lila och blå toner.

Bilder av de tre stjärnorna på Met-galan fick mycket uppmärksamhet när de spreds på X, särskilt eftersom det visade sig att ingen var där på riktigt. Alla tre bilderna var AI-genererade, rapporterar Time.

Bilderna var så verklighetstrogna att Katy Perrys egen mamma trodde att det var äkta.

”Visste inte att du gick till Met-galan. Vilken fantastisk klänning”, skrev mamman i ett sms, vilket artisten själv delade på Instagram.

Samtidigt meddelade Katy Perry att hon inte kunnat närvara på galan eftersom hon var tvungen att jobba.

Met-galan är en av modevärldens största festkvällar och hålls årligen på Metropolitan Museum of Art i New York för att samla in pengar till museets kostym- och modeavdelning. Årets klädkod var ”The garden of time” och temat för utställningen ”Sleeping beauties: reawakening fashion”.