Batmanmördaren har funnit Gud

Publicerad 2013-04-02

I rätten har Holmes visat upp ett långt skägg som enligt en fängelsekälla är en symbol för hans nyvunna tro.

Efter massakern under Batmanpremiären i Colorado riskerar James Holmes att dömas till döden. Nu har han enligt uppgifter från fängelset blivit djupt troende.

Det var i juli förra året som James Holmes, utklädd till Jokern, gick in i biosalongen utanför Denver i Colorado och öppnade eld. Tolv personer sköts ihjäl och 58 skadades i massakern som beskrivits som en av de värsta i USA:s historia.

Nu har gärningsmannen enligt uppgift blivit troende muslim och ber fem gånger om dagen, skriver brittiska Daily Mail.

Upprör andra fångar

I rätten har han visat upp ett långt, tjockt skägg som enligt en fängelsekälla är en symbol för hans nyvunna tro. Kontrasten mot det rödfärgade hår han hade vid massakern är stor.

Numera ber Holmes fem gånger om dagen, håller sig till en strikt muslimsk diet och studerar Koranen flera timmar om dagen.

Men hans nya rutiner upprör andra muslimska fångar som inte vill att deras religion ska kopplas ihop med den fruktansvärda gärningen.

Riskerar dödsstraff

James Holmes står åtalad på totalt 166 punkter och åklagaren har yrkat på dödsstraff. Åklagarsidan har avböjt advokatens erbjudande om att han skulle slippa dödsstraff om han erkände.

Holmes advokater har upprepade gånger tagit upp frågan om hans mentala hälsa. Han har under sin tid i fängelset tillbringat flera dagar på den psykiatriska avdelningen eftersom han ansågs vara en fara för sig själv.