Döms till fängelse för garagemord

Publicerad 2014-10-22

En 23-årig man har dömts till fängelse – efter att ha mördat en 41-åring inför ögonen på sonen.

23-åringen döms till 18 år efter mordet i ett garage i Södertälje.

Den 41-årige mannen sköts ihjäl i ett garage i centrala Södertälje 7 november förra året.

Han hade kopplingar till Södertäljenätverket, men ska inte ha varit en direkt del av det.

Bråk på hotell

I stället uppges bakgrunden till mordet ha varit ett möte på ett hotell i Stockholm den 2 augusti 2012. Efter en ordväxling ska 41-åringen ha slagit ner en annan 41-åring som blev medvetslös och tvingades uppsöka sjukhusvård. Han friades i onsdagens dom efter att ha åtalats för anstiftan till mord.

En 23-årig man fälldes däremot för mordet. Han har medgivit grov misshandel, men menar att han inte haft för avsikt att döda den 41-årige Södertäljebon.

Men efter att ha skjutits med minst tre skott, fått motta smällar i huvudet med kolven till skjutvapnet och fått ett knivhugg i bakhuvudet blev 41-åringens död att betecknas som mord. Allt skedde framför ögonen på hans nioårige son.

Den 23-årige mannen hemmahörande i Husby, som tidigare förekommer sex gånger i belastningsregistret, dömdes till 18 års fängelse av Södertälje tingsrätt. Enligt åtalet hade han agerat torped åt den andre 41-åringen, som friades från misstankarna.

Offret tidigare dömd

Offret dömdes själv för utpressning i samband med det gigantiska målet mot Södertäljenätverket och har av vissa poliser pekats ut som en möjlig kandidat att ta över ledarrollen i nätverket.

Ytterligare en 23-årig man var åtalad misstänkt för medhjälp till mord och skyddande av brottsling, men friades.

Däremot dömdes en 35-årig man från Uppsala till tio månaders fängelse för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott.