Stjäl smycken för en miljard – på en minut

Publicerad 2013-11-30

Man klädd i cape tog juveler för 900 miljoner från lyxhotell i Cannes - och försvann spårlöst

I juli slog den maskerade rånaren till mot hotell Carlton i Cannes på franska rivieran.

Nu släpps övervakningsfilmen som visar hur rånaren kom över smycken värda en miljard, på mindre än en minut.

Rånaren slog till mot juvelutsällningen, med bland annat diamantinfattade klockor. Det sammanlagda värdet på rånarens byte uppgår till en miljard svenska kronor. Han gick in genom ­huvudentrén, tvingade till sig juveler, klockor och diamanter och försvann spårlöst med bytet i ett par ­portföljer - mitt framför ögonen på säkerhetsvakterna.

Stor diamantring

Som det går att se i filmen, som franska tidningen Nice-Matin publicerat, går den maskerade och beväpnade rånaren in på Carlton Intercontinental Hotel i Cannes och går ut med sig 72 ädla smycken. Bland annat en hjärtformad diamant i ett halsband, en glittrande brosch och en stor diamantring.

Diamanter för miljoner

Utställningen hette ”Enastående diamanter” och arrangerades av den israelisk-ryska juveleraren Leviev. Och i utställningen ingick diamantbeströdda ringar, halsband och hängen. Föremål som uppskattas vara värda flera miljoner kronor styck. Den spektakulära kuppen inträffade två dagar efter att en medlem av den ­beryktade diamantligan Rosa pantrarna rymt från fängelset.

Rånaren ska ha varit klädd i en cape och maskerad med en bandana eller scarf över ansiktet. Det här är inte första juvelkuppen mot hotell Carlton i Cannes.

1994 skedde ett liknande rån. Rånarna kom då över juveler värda runt 300 miljoner kronor.

ANNONS