Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Ville vräka familj – rev alla trappor

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-11

VÄGRAR FLYTTA Högst upp i det demolerade huset bor familjen. Nu tvingas de klättra på stegar för att ta sig till hemmet.

LONDON. Familjen på översta våningen i det här sjuvåningshuset i Mianyang i sydvästra i Kina är fullständigt rasande. Inte att undra på – ett byggföretag har rivit alla trappor till lägenheten i ett försök att vräka familjen.

Enligt mamman i familjen, Zhao Yanhong, skrämdes övriga lägenhetsinnehavare i väg med hot. Men hennes familj vägrade flytta och stämmer nu byggföretaget, skriver Daily Mail.

– Då kom företaget tillbaka med maskiner och arbetare som slog bort alla trappor för att strandsätta oss här. Enda sättet vi kan komma ut nu är genom att klättra med stegar, men det är väldigt farligt, säger Zhao Yanhong.

Mianyang Yachuan Property Company hävdar att de äger fastigheten och har tillåtelse att riva den för att bygga en fabrik. Men en domare har beordrat företaget att avbryta allt arbete under sex månader och bygga en ny trappa åt Yanhongs familj medan utredning pågår.

Här bor familjen
Zhao

Följ ämnen i artikeln