Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Polisbil vandaliserad i Göteborg

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2016-02-08

”Skurit sönder alla fyra däck”

En polispatrull befann sig i Nordstan i Göteborg för att ta upp en anmälan om misshandel.

Medan de var borta har någon vandaliserat polisbilen och skurit sönder bilens alla fyra däck och krossat en ruta.

Polispatrullen hade parkerat i västra Nordstan. De befann sig i området vid St. Eriksgatan i Göteborg för att ta upp en amälan om brott.

Under de dryga 40 minuterna som poliserna lämnat bilen har någon eller några tagit tillfället i akt för att vandalisera fordonet.

– När de kommer dit så har någon skurit sönder alla fyra däck och krossat bakrutan, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst, till GP.

”Är väldigt tråkigt”

Han berättar att patrullen befann sig i området för att ta upp underlag för en anmälan om misshandel alternativt rån.

Händelsen rubriceras som skadegörelse och det finns just nu inga vittnen eller någon misstänkt gärningsman. Polisen vill gärna att den som kan sett något hör av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

– Det är väldigt tråkigt, de skulle ha kunnat vara på väg till något allvarligt eller ha en brottsmisstänkt i bilen, säger Hans Lippens.

Utryckningsfordon utsatta

I lördags sattes en polisbil i Östberga söder om Stockholm i brand och under söndagen vandaliserades en ambulans i Tensta. Då krossades tre rutor på fordonet som var under utryckning för att hjälpa en patient.

– Det finns ingen hotbild mot polisen, där ska allmänheten känna sig lugna. Det är enskilda händelser men att de kommer inom loppet av två dygn är nog mer en slump, säger Hans Lippens.