Svår trafikdag inför midsommarafton

Publicerad 2015-06-18

En död och olyckor över hela landet.

Dagen före midsommarafton är besvärlig i trafiken.

– Det är många som ska till sina sommarställen och bekanta över helgen så man får räkna med köer, säger Kia Samrell vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Med regn, dålig sikt och mängder av bilister är midsommartrafiken problematisk över hela landet.

På Tjörn dog en man i 40-årsåldern i en motorcykelolycka. Mannen hittades livlös under sin mc och trots hjärt- och lungräddning från ambulanspersonal gick hans liv inte att rädda.

"Hade änglavakt"

I Norberg kraschade en 55-årig man med ett hus vid riksväg 68. Enligt polisen körde han ner i diket i en kurva och sedan in i en stenmur.

– Då flög bilen upp i luften och roterade runt och hamnade upp och ner för att till slut kana in i en farstukvist i ett hus, säger Ann-Charlotte Israelsson på polisens ledningscentral i Västmanland.

Mannen drabbades av bröstsmärtor och en öppen handledsfraktur och fördes till sjukhus i ambulans.

– Man kan säga att han hade änglavakt, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Mannen hade inte alkohol i blodet men misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

”Är stopp i trafiken”

På Fittjabron i Botkyrka kommun, söder om Stockholm, skadades en man i 25-årsåldern allvarligt i en krock mellan två personbilar. Enligt polisen fick han med hög hastighet sladd och kom över en refug till mötande körfält - där en annan förare körde in i bilens passagerarsida.

På E4:an mellan Örkelljunga och Skånes-Fagerhult kolliderade två lastbilar så att uppemot 800 liter diesel rann ut på vägbanan. Två personer fördes till sjukhus i olyckan som orsakade kraftiga köer.

– Det är stopp i trafiken, säger Lena Karlsson på Trafikverkets informationsavdelning vid 17.30-tiden.

Också i Stockholmsområdet, på E4:an, är köerna omfattande.

– Det är dagen före midsommar och många ska till sina sommarställen och bekanta över helgen. Det har varit en del olyckor och några incidenter, säger Kia Samrell på Stockholmspolisen.

Många ska åt samma håll

Trafikverket uppmanar alla bilister till försiktighet - när det är trångt i trafiken ökar olycksrisken.

– Kvällen innan midsommarafton brukar det vara köer på utfarterna från städerna och på vägsträckorna mot dit man brukar åka på midsommar, som Öland och upp till Dalarna, säger Lena Karlsson.

– Vi uppmanar folk att ta de stora vägarna som är säkrare och där det finns omkörningsfiler. När många ska åt samma håll blir det naturligtvis trångt i trafiken.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln