Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Hemlös 23-årings cv spreds på nätet – nu har han fått jobb

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-17

Historien kan ha fått ett lyckligt slut.

Aaron O'Dwyer från Liverpool träffade en hemlös 23-årig vid namn Jordan. Han lade ut hans cv på nätet, men trodde aldrig att reaktionerna skulle bli som de blev.

Skulle du lägga upp en hemlös mans cv på Facebook eller Twitter bara för att han bad om det? Det gjorde i alla fall Aaron O'Dwyer, 18, från engelska Liverpool.

Han träffade 23-årige Jordan Lockett, som saknar bostad och jobb. Jordan bad Aaron att lägga upp cv:t på sitt Twitterkonto.

– Jag såg att han var hemlös och att han var i min ålder så jag gav honom fem pund, då insisterade han på att jag skulle ta hans cv, säger Aaron O'Dwyer till brittiska Metro.

"Bra jobbat!"

Han tänkte att någon i Liverpool kanske kunde hjälpa Jordan att hitta ett jobb. Nästan 3 000 personer spred inlägget på Twitter – och nu öser flera olika företag jobberbjudanden över Jordan Lockett.

"Jag fick just höra att han ska ha möte med olika människor imorgon om flera jobb. Bra jobbat Twitter!", skrev Aaron O'Dwyer på Twitter på onsdagen.
Här är hela cv:t Jordan hade skrivit:
"Jag är trött på att tyna bort nu,
Jag har alltid blivit ombedd att gå till center för hemlösa men det hjälper inte. Jag tror att det beror på att de behöver jobb till någon annan och eftersom jag är ung, vältränad och saknar beroenden är jag längst ned på prioritetslistan. Men det skadar min mentala hälsa.
Jag skriver mitt cv så här eftersom jag inte har något annat att sätta på det. Jag har jobbat som motorcykel-mekaniker i två år men det var när jag gick i skolan och min chef slutade hämta upp mig två veckor innan jag skulle sluta så jag fick varken något omdöme eller något bevis på att jag jobbat där.
Väldigt snabb på att lära mig och jobbar hårt. Har jag råd att inte vara det?
Har jag någon chans?"

Följ ämnen i artikeln