SMHI utfärdar klass 1-varning för blötsnö

Publicerad 2013-04-12

SMHI går i dag ut med en klass 1-varning för blötsnö i Värmland och Dalarna under kvällen och natten.

Väderläget kan medföra problem i trafiken.

Men – på söndag skiner solen över hela landet.

I Värmlands och Dalarnas län kommer det under kvällen och natten mot lördag komma 10-15 centimeter snö som kan ge upphov till blötsnö och viss halka.

– Det kan bli lite besvärligt i trafiken, vilket är bra att vara medveten om. Bland annat kan det bli dålig sikt. Den värsta tidpunkten är sen natt och tidig morgon mot lördag som det ser ut just nu, säger Sofia Söderberg, meteorolog vid SMHI.

Främst är det de västra delarna av Dalarna och norra Värmland som kommer drabbas av snöfallet och Trafikverket varnar för lokal snöhalka i det berörda området mellan klockan 21 fredag kväll och 03 lördag natt.

– Nederbördsområdet kommer sedan röra sig norrut, men dra över och avta under lördagen. På söndag kommer det klarna upp och bli ganska soligt och uppemot 4-10 grader i området, säger Lisa Söderberg.

Solig söndag

Även resten av landet kommer få övervägande soligt och fint väder under söndagen.

– I de södra delarna, främst de sydöstra, kommer temperaturen gå uppemot 10-15 grader, i södra Norrland ligger temperaturerna kring 2-7 plusgrader och i norra Norrland kring 0-6 grader.

På måndag drar dock nya moln och ett nytt nederbördsområde in över landet, men, ingen fara – på tisdag skiner solen igen.

ANNONS