Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Hon föll från studentflaket: ”Tänkte jag dör nu”

Publicerad 2024-06-07

Studentfirandet på en gymnasieskola i Göteborg slutade i kaos när räcket på studentflaket rasade.

18-åriga Daniella Chamoun var en av de som skadade sig i olyckan.

– Vi gick från att ha jätteroligt till att det blev är ett trauma för alla, säger hon.

I onsdags tog 18-åriga Daniella Chamoun studenten. Efter utspringet var det traditionsenligt dags för eleverna att åka flak runt staden, men det som borde ha blivit en av de lyckligaste dagarna i deras liv blev istället traumatiskt.

Redan när de steg upp på flaket tyckte Daniella Chamoun att något inte kändes rätt.

– Man kunde inte röra på sig, man kunde inte andas. Det var så trångt, säger hon.

På lastbilsflaket skulle hela årskursen få plats, alltså fyra klasser på 20–27 personer. Tidigare år hade skolan hyrt två flak, men detta år fanns alltså bara ett.

Daniella Chamoun efter sitt utspring.

 

Räcket på studentflaket gav vika.

Mardrömsfärden

Väl på flaket släpper hon tankarna på trängseln en stund och försöker njuta av firandet, men när bilen väl börjar köra växer oron igen. Hon beskriver att färden inleds med en tvärnit som får flera elever på det trånga flaket att ramla omkull.

– När han skulle svänga så var det kraftiga svängar. Ibland kunde han köra snabbt och sen stannade han från ingenstans, säger hon.

15 minuter in i färden tvärnitar lastbilen återigen, enligt Daniella Chamoun, och det enda hon minns är att hon ramlar ner.

– Jag tänkte bara, jag kommer dö nu.

Räcket runt flaket har gett vika och eleverna faller ner. Daniella Chamoun svimmar och skär upp benet i fallet från flaket. Runt omkring henne ligger ett 20-tal skadade elever på marken. Daniella Chamoun vårdades själv på sjukhus i flera timmar och fick sy tio stygn.

”De har inte ens bett om ursäkt”

Enligt Gabriella Chamoun har skolan funnits där som stöd och har hört av sig till eleverna. De har även sagt att eleverna kommer att få tillbaka de 650 kronor de betalade för att få vara med på flaket. Men pengarna har de ännu inte fått då företaget inte återkopplat. Händelsen anmäldes av polisen och utreds som grov vårdlöshet i trafiken.

Eleverna har själva försökt kontakta företaget för att få svar kring händelsen utan framgång

– De har inte bett om ursäkt, de har inte ens pratat om händelsen, säger hon.

En representant för företaget som skolan hyrt flaket av säger till Aftonbladet att de i nuläget inte vill uttala sig om händelsen och inväntar polisens besked om vad som gick fel. De menar även att de kommer att genomföra en intern utredning.

Följ ämnen i artikeln