”Planet gick itu uppe i luften”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-16

Experter: Kropparna hittades i två olika områden

France Air-planet som havererade över Atlanten i förrförra veckan gick itu uppe i luften.

Det tror utredare, uppger The Times Online.

Slutsatsen bygger på det faktum att kroppar hittats i två områden cirka 80 kilometer ifrån varandra, uppger tidningen.

Utredare fortsätter att försöka utröna orsaken till att en Airbus A330-200 med 228 passagerare ombord havererade natten till 1 juni över Atlanten under en flygning mellan Brasilien och Frankrike.

Undersökningar av kroppar som hittats i havet tyder på att de var döda när de nådde vattnet. Det fanns inget vatten i lungorna, vilket hade kunnat tyda på drunkning, skriver The Times.

”Inga brännskador”

Kropparna hade heller inte några kläder på sig, vilket kan bero på att kläderna slitits av när kropparna föll tusentals meter mot vattenytan. Multipla frakturer på kropparna kan också ha orsakats av den våldsamma kollisionen med vattenytan i en hastighet av cirka 200 km/h, skriver tidningen.

Det finns heller inga spår efter brännskador på kropparna eller något som tyder på att de döda inhalerat rök, uppger The Times.

Även om kropparna legat i vattnet i två veckor är det osannolikt att vattenströmmar eller vindar skulle ha separerat dem i två olika områden 80 kilometer ifrån varandra, uppger The Times.

”Föll omedelbart i koma”

Enligt experter föll passagerarna sannolikt i koma och avled nästan omedelbart om kabinen hastigt förlorade tryck på hög höjd, skriver tidningen.

Under tiden som experter analyserar kropparna fortsätter sökandet efter flight 447:s ”svarta lådor”.

Den franska kärnkraftsdrivna attackubåten ”Émeraude” finkammar området i jakt på den akustiska signal som lådorna skickar ut under en 30-dagarsperiod efter ett haveri.

USA har också skickat två så kallade ”pinger locators" till området som ska hjälpa till att ”lyssna” efter lådorna.

Här hittades
kropparna

ANNONS