Torterade hembiträde – döms till fängelse

Uppdaterad 2015-03-02 | Publicerad 2015-03-01

En kvinna i Hongkong torterade sitt hembiträde med ett dammsugarrör.

Hon vägrade också låta henne vara ledig och struntade i att betala ut någon lön.

Nu har hon dömts till flera års fängelse.

Fallet väckte stor uppmärksamhet för ungefär ett år sedan då bilder på 24-åriga Erwiana Sulistyaningsih skador spreds. De visade hennes blåslagna händer, fötter och ansikte.

Tvingades stå naken

Tvåbarnsmamman Law Wan-tung, 45, från Hongkong, åtalades senare för att ha torterat och misshandlat sitt hembiträde genom att bland annat trycka in ett dammsugarrör i hennes mun, slagit henne på ryggen med en dammvippa när hon sov och tvingat henne att stå naken i badrummet samtidigt som hon kastade vatten på henne, skriver Daily Mail.

Domstolen fann 45-åringen skyldig redan tidigare i februari och nu har påföljden meddelats.

Law Wan-tung döms på flera åtalspunkter till sex års fängelse, skriver Daily Mail.

”Rättvisa har äntligen skipats”

– Jag är så glad för att min arbetsgivare äntligen får sitta i fängelse, även om det bara är i sex år. För mig har rättvisa äntligen skipats, sa Erwiana Sulistyaningsih utanför domstolen, uppger Daily Mail.

Domaren Amanda Woodcock har sagt att Law Wan-tung hyser ett förakt för dem hon ser som underordnade och att hon lider av ”brist på medkänsla”.

Erwiana Sulistyaningsih jobbade för den nu dömda 45-åringen under åtta månader och började i juni 2013. Hon fick under den tiden ingen lön och tilläts inga lediga dagar.

Law Wan-tung ska därför också betala drygt 12 000 kronor i böter till 24-åringen.

Följ ämnen i artikeln