Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

IKEA - vilket drömvaruhus

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-31

Möbeljätten låter kunden sova över

SOVER PÅ SAKEN På Ikea Furuset utanför Oslo kan trötta kunder krypa ner för natten sedan varuhuset öppnat upp för hotellverksamhet.

Ikea låter sängkunder sova på saken - bokstavligen.

Möbeljättens sängavdelning blev gratis hotell i en vecka.

Men sovrummen stod öppna för morgonpigga kunder.

Bjuder på frukost.

Det är Ikea Furuset utanför Oslo i Norge som bäddat för hotellverksamhet. Under en vecka i juli har besökare helt gratis kunnat övernatta på någon av varuhusets utställningssängar. I vistelsen ingick förutom frukost och sängkläder risken att bli väckt av tidiga möbelshoppare.

Bröllopssvit

– Vi är en av Norges populäraste turistattraktioner, och nu vill vi ge något tillbaka till sommarturisterna. Därför öppnar vi Ikea-vandrarhemmet, ett gratiserbjudande till alla som förlägger semestern på Ikea, säger Frode Ullebust, kommunikationsrådgivare på Ikea Norge, i ett pressmeddelande.

Sängavdelningen på varuhuset ordnades i olika rum. Gästerna kunde välja på såväl bröllopssvit, familjekammare och en enkel sovsal.

Den sista natten fanns tre holländskor och tio italienare bland gästerna.

Gratis logi

– Vi är osäkra på hur många stjärnor Ikea-hotellet skulle få av hotell- och restaurangbranschen, men det är inte många hotell som erbjuder gratis mat och logi och dessutom ger bort sängkläder till gästerna när de checkar ut, säger Frode Ullebust.

Hanna Lindblad

Följ ämnen i artikeln