Då: 35 miljoner Nu: 60 miljoner

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-22

1 000 kvadratmeter drömhus är till salu igen

Sjölyx Förutom en boyta på 1 000 kvadratmeter fördelat över elva rum får köparen en sjötomt på 4 000 kvadratmeter med en rejäl brygga som rymmer ett stort antal båtar.

För tio år sedan såldes den som Sveriges dyraste villa.

Nu är det tusen kvadratmeter stora drömhuset i Djursholm till salu igen.

Priset: Runt 60 miljoner kronor.

IT-miljonären Tom Bryant-Meisner blev ägare till en lyxvilla med ett av Djursholms bästa lägen 2000.

Han fick då punga ut med 35,1 miljoner kronor för att ha råd med den exklusiva ljusgula toppvillan som ligger på eftertraktade Väringavägen i norra Stockholm med utsikt ut över Lilla Värtan. Den var det årets dyraste villa i Sverige.

Ny chans

För dem som inte hade råd att vara med i matchen om lyxvillan den gången kommer nu en ny chans, för nu är den ute till försäljning igen.

Prislappen är ännu hemlig men grannarna tror att den blir runt 60 miljoner kronor, skriver Affärsvärlden.

Residence Fastighetsmäkleri som sköter försäljningen av det anrika huset vill inte uttala sig om affären. Men på deras webbsida finns en beskrivning av de nästan tusen kvadratmeterna och vad de rymmer.

Spa och gym

Elva rum är vad den som köper huset har att röra sig i, däribland finns både ett master bedroom och ett badrum ensuite. Köket är inrett med en kakelugn från 1700-talet och det finns såväl spa som gym i fastigheten.

Utanför villan finns en tillhörande sjötomt på nära 4?000 kvadratmeter med en stor pool och nere vid vattnet ligger en brygganläggning som rymmer ett stort antal båtar.

Sedan huset byggdes under tidigt 1900-tal har det renoverats till absolut toppskick, skriver mäklarbyrån på sin webbsida.