Emils bebisbilder sprids över världen

Publicerad 2013-06-07

Ettåriga Signhild målar väggar, lagar bilar och flyger.

Pappa Emil Nyströms bilder på dottern i ovanliga positioner sprids världen över – och har bland annat synts i brittiska Daily Mail.

– Det är jätteroligt, det har verkligen smällt till, säger Emil Nyström.

Signhild från Umeå verkar långt mer mogen än sin ålder på bilderna som spritts i sociala medier och på nyhets- och fotosajter. Trots det togs många av bilderna innan hon ens kunde stå eller hålla upp sitt eget huvud – något som löstes med en hjälpande hand och lite Photoshop-arbete.

– Jag fick ta hjälp av någon, ofta av min sambo, som fick hålla i henne. Sedan fick jag redigera bort personen i Photoshop, säger Emil Nyström.

Inspireras av reklam

Idén till de ovanliga bilderna fick han redan innan dottern var född.

– Jag inspireras av rolig reklam, både på tv och i print, och hade en del idéer tidigare om att göra något liknande. Genom det här fick jag utlopp för de idéerna.

Men Emil Nyström berättar att det ändå var något av en slump att de här bilderna kom till.

– Jag är fotograf till yrket och lekte med lite utrustning när hon gjorde en rolig min och höll händerna på ett väldigt roligt sätt. Då klippte jag in henne i Photoshop och gjorde en första bild och sedan fortsatte det efter det. Så det var lite happy accident från början, säger han.

Vad tycker hon om att fotograferas?

– Än så länge tror jag inte hon fattar vad som pågår. Men hon tycker det är roligt att få vara med.

"Har verkligen smällt till"

Bilderna på den lilla familjen, som utöver Emil och Signhild består av mamma Isabelle Wallentinson, har sedan dess tagit sig över världen. Emil Nyströms fotografier har bland annat varit med i brittiska tidningar och tysk tv.

– Än så länge har det bara varit positivt. Det har verkligen smällt till och man har nog inte riktigt fattat det här än, men det är väldigt roligt. Man får vara glad och tacksam över att det spridit sig så.

Emil Nyström säger sig ha fler bilder på Signhild på gång – och snart kommer bilderna befolkas av en till, liten person.

– Det kommer en till bebis om en månad så det lär väl bli fler sådana bilder. Jag kommer definitivt fortsätta. Så länge jag har tid.

Här hittar du bilderna på nätet: emilmedia.se

ANNONS