Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts

Risotto med stora räkor

En skön, krämig risotto på recept av Paolo Roberto.
Det som gör det i den här risotton är de smör- och olivoljefrästa räkorna som smaksatts med färsk timjan.
Sjukt gott, helt enkelt.

Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts

Risotto con gamberetti e insalata di fagiolini

  • Ingredienser

  • persilja, finhackad (att strö över)
  • salt
  • 1 dl parmesanost
  • 25 g smör
  • 1.3 l grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 gul lök, liten (finhackad)
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 600 g räkor, skalade, stora, hela och skalade (upptinade djupfrysta går bra)
  • 4 dl arborioris, eller avorioris
  • Sallad på haricots verts

  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk citronjuice, färskpressad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 250 g haricots verts, färska eller djupfrysta

Gör så här

Paolo Roberto