Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Eugen, Eugenia

Sherrydoftande champinjonpaj

Paj med sherrydoftande champinjon och kycklingfyllning.

Ljuvliga tapas - fyll pajskal med sherrydoftande fyllning. Gratinera snabbt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut – och njut!

Sherrydoftande champinjonpaj

  • Pajdeg

  • 2 msk vatten, kallt
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 2 msk sherry
  • 0.25 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 250 g champinjoner
  • smör, till stekning
  • peppar
  • salt
  • 2 kycklingfilé, ungefär 200g/filé
  • Gratinering

  • 10 mazarinformar, eller en cupcakeplåt
  • 0.5 dl finriven stark ost, till exempel lagrad cheddar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl persilja, finhackad
  • 2 msk ströbröd

Gör så här