Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

3,8 (12 röster)

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing – Vårig smörgåstårta med grillad kyckling, bacon och caesardressing. Skivor av mildrökt kyckling
eller kalkon, gurka och ärtskott skapar en fräsch dekoration. Recept ur Smörgåstårtor och smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström.

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

  • Ingredienser

  • 4 landgångsbröd
  • Fyllning 1 (till två lager)

  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 0.5 endiv, tunt skivad
  • 1 dl caesardressing, eller mer
  • 150 g bacon
  • 300 g grillat kycklingkött
  • Fyllning 2 (till ett lager)

  • salt och peppar
  • 0.5 endiv, tunt skivad
  • 50 g ädelost, riven
  • 1 dl yoghurt, naturell
  • Garnering

  • parmesanflagor
  • ärtskott
  • gurkskivor
  • 6 skivor rökt kyckling, eller kalkonkött
  • endive, det gröna på den
  • salladsblad
  • 1.5 dl yoghurt, naturell

Gör så här

<div data-tipser-pid="5eba4560c6c04b00018e44ee" data-tipser-view="compact"></div>

Följ ämnen i artikeln