Fina musslor med pasta och krämig blandning.

Paolos pasta med musslor

4 (4 röster)

– I Sverige har vi väldigt fina musslor som vi använder alldeles för lite i vår matlagning. Här kommer en elegant pastarätt som är lite extra spännande tack vare den krämiga blandningen av bland annat mandel, vitlök och persilja, tipsar Paolo Roberto.

Recept ur boken Paolo Robertos italienska kök - mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Foto: Anna Huerta.

Pasta med musslor

  • Ingredienser

  • 400 g mezzi paccheri
  • 0.5 dl persilja, finhackad (att garnera med)
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • olivolja
  • 3 skiva lantbröd
  • 1 nypa svartpeppar
  • 3 vitlöksklyfta, lätt krossade
  • 2 stjälkar persilja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0.5 l vatten
  • 1 kg färska blåmusslor

Gör så här