Läcker, friterad kyckling med kryddstark chilisås.

Korean fried chicken

4,3 (9 röster)

Korean fried chicken –Här är ett koreanskt recept på friterad kyckling med chilisås på honung och gochujang. När man biter igenom den krispiga ytan och når det saftiga köttet uppstår ett fyrverkeri i munnen som gör det svårt att säga nej till mer.
Recept ur boken ”Mina asiatiska favoritrecept” av Christin Kashou.

Korean fried chicken

  • Ingredienser

  • 1 l frityrolja
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • Marinad

  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk risvinäger
  • 3 dl gräddfil
  • Chilisås

  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk gochujang
  • 3 cm färsk ingefära
  • 5 vitlöksklyftor
  • Panering

  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk five spices
  • 5 dl vetemjöl
  • Till servering

  • 4 portioner kokt basmatiris
  • sesamfrön

Gör så här