Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Citrusglass med knapriga mandelflarn.

Yuzuglass med mandelflarn

3,6 (14 röster)

I finalen av Sveriges Mästerkock bjöd vinnaren Christin Kashou på den här härliga yuzuglassen med mandelflarn. Yuzu är som en blandning mellan grapefrukt och mandarin och har en spännande smak av beskt, sött och syrligt. Recept ur hennes bok “Mina asiatiska favoritrecept”.

Yuzuglass med mandelflarn

  • Yuzuglass

  • 1 yuzu, eller mandarin
  • 120 ml yuzu-juice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • Mandelflarn

  • 0.5 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl skalad mandel
  • Till servering

  • servera gärna med en saltstänkt kolasås

Gör så här