Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Sesambollar med kycklingfärs

Sesambollar med kycklingfärs

Sesambollar med kycklingfärs. Blanda mixade bönor med kycklingfärsen och hylla sesamfröet på alla upptänkliga sätt. Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Sesambollar med kycklingfärs

  • Ingredienser

  • smör , eller olja till stekning
  • 1.5 msk sesamolja
  • 4 salladslökar
  • 3 morötter, gärna olika färger
  • 400 g risnudlar
  • 0.5 dl koriander, finhackad
  • 0.5 dl mynta, finhackad
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk sesamfrö, rostade
  • 1 ägg
  • 0.5 dl riven ost, lagrad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 380 g stora vita bönor
  • 250 g kycklingfärs
  • Sesamsås

  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 msk soja, japansk
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl jordnötssmör, med salt
  • 0.5 dl tahini (sesampasta), med salt
  • Till servering

  • koriander, färsk
  • 250 g broccoli

Gör så här

<div data-tipser-pid="5f10385c9c4ead0001f58e30" data-tipser-view="compact"></div>