Sesambollar med kycklingfärs
Sesambollar med kycklingfärs. Blanda mixade bönor med kycklingfärsen och hylla sesamfröet på alla upptänkliga sätt. Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.
Sesambollar med kycklingfärs
Ingredienser
- smör , eller olja till stekning
- 1.5 msk sesamolja
- 4 salladslökar
- 3 morötter, gärna olika färger
- 400 g risnudlar
- 0.5 dl koriander, finhackad
- 0.5 dl mynta, finhackad
- 2 msk fisksås
- 1 msk sesamfrö, rostade
- 1 ägg
- 0.5 dl riven ost, lagrad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- 380 g stora vita bönor
- 250 g kycklingfärs
Sesamsås
- 1 msk sesamfrön, rostade
- 0.5 lime, pressad saft
- 0.5 msk fisksås
- 0.5 msk soja, japansk
- 1 msk sweet chilisås
- 1 dl vatten, hett
- 0.5 dl jordnötssmör, med salt
- 0.5 dl tahini (sesampasta), med salt
Till servering
- koriander, färsk
- 250 g broccoli
Gör så här
<div data-tipser-pid="5f10385c9c4ead0001f58e30" data-tipser-view="compact"></div>