Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Lyxtacos med friterade musslor

Lyxtacos med friterade musslor

Lyxtacos med friterade musslor. Om du vill lova lite och sedan drämma till med en riktig överleverans, bjud in till tacokväll och kärlekschocka dina gäster med denna krispiga festmåltid. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Lyxtacos med friterade musslor

  • Ingredienser

  • olja, till fritering, t ex rapsolja
  • 2 msk panko ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 250 g blåmusslor, frysta utan skal
  • Mangosalsa

  • 1 dl koriander, hackad, färsk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • Sriracha majo

  • 2 msk srirachasås
  • 2 dl majonnäs
  • Picklad rödlök

  • 1 dl ättika 10% dunk, 12 procent
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar
  • Till servering

  • 1 knippe koriander
  • koriander färsk
  • tortillabröd, små

Gör så här