Lyxtacos med friterade musslor
Lyxtacos med friterade musslor. Om du vill lova lite och sedan drämma till med en riktig överleverans, bjud in till tacokväll och kärlekschocka dina gäster med denna krispiga festmåltid. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.
Lyxtacos med friterade musslor
Ingredienser
- olja, till fritering, t ex rapsolja
- 2 msk panko ströbröd
- 1 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 250 g blåmusslor, frysta utan skal
Mangosalsa
- 1 dl koriander, hackad, färsk
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 lime, pressad saft
- 1 mango
- 2 avokado
Sriracha majo
- 2 msk srirachasås
- 2 dl majonnäs
Picklad rödlök
- 1 dl ättika 10% dunk, 12 procent
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 rödlökar
Till servering
- 1 knippe koriander
- koriander färsk
- tortillabröd, små