Indisk onsdag: Prova kyckling à la Bombay

4,5 (2 röster)

Kryddigt och krispigt. Rätten är en kryddig historia med kyckling samt nygräddade och krispiga indiska pappadambröd.

En middag ska inte behöva vara tråkig bara för att det är vardag. Så testa denna indiskinspirerade anrättning.

Stark mat sägs vara bra för hälsan, och i ”Bombaykycklingen” vi presenterar här kan de som vill öka på styrkan.

Rätten är hämtad från marsnumret av Mat&Vin och är en kryddig historia med kyckling samt nygräddade och krispiga indiska pappadambröd.

Inte nog med att det är gott, det är vardagssnabbt och enkelt.

Bombaykyckling med blomkålsris

  • Ingredienser

  • 2 röda chilifrukter, färska
  • 120 g babyspenat
  • 8 pappadambröd, ogräddade
  • 1 tsk senapsfrön, svarta
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 4 kycklingfiléer, skinnfria
  • 4 cm ingefära, färsk
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk curry, rågade (medelstark)
  • 2 tsk gurkmeja, rågade
  • 2 citroner
  • 12 msk yoghurt
  • 1 knippe mynta, färsk (à 30 g)
  • 1 blomkålshuvud, litet (à 800 g)
  • 200 g råris

Gör så här