Bifftaco i salladsblad
Bifftaco – vilken härlig smakexpolsion! Ta en stor tugga av krispigt salladsblad, mör oxfilé, kryddig svampfyllning, krämig avokadoröra toppat med syltad rödlök och rostade sesamfrön. Alltså, det här är så magiskt gott.
Bifftaco – en smaksensation
Bifftaco i salladsblad
Ingredienser
- solrosolja, till stekning
- 1 nypa chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 300 g oxfilé, inner- eller ytterfilé
Fyllning
- 0.5 röd chili
- 1 tsk sojasås, gärna ketjap manis
- 1 msk sesamolja
- 1 schalottenlök
- 2.5 dl oxbuljong
- 100 g kantareller
Avokadoröra
- salt
- 1 kruka koriander
- 2 lime
- 2 avokado
Syltad rödlök
- 2 msk socker
- 1 citron
- 1 lime
- 1 rödlök
Till servering
- rostade sesamfrön, svarta och vita
- salladslök
- 2 hjärtsallad