Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Bifftaco i salladsblad

Bifftaco – vilken härlig smakexpolsion! Ta en stor tugga av krispigt salladsblad, mör oxfilé, kryddig svampfyllning, krämig avokadoröra toppat med syltad rödlök och rostade sesamfrön. Alltså, det här är så magiskt gott.

Bifftaco – en smaksensationBifftaco – en smaksensation

Bifftaco i salladsblad

  • Ingredienser

  • solrosolja, till stekning
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 300 g oxfilé, inner- eller ytterfilé
  • Fyllning

  • 0.5 röd chili
  • 1 tsk sojasås, gärna ketjap manis
  • 1 msk sesamolja
  • 1 schalottenlök
  • 2.5 dl oxbuljong
  • 100 g kantareller
  • Avokadoröra

  • salt
  • 1 kruka koriander
  • 2 lime
  • 2 avokado
  • Syltad rödlök

  • 2 msk socker
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 rödlök
  • Till servering

  • rostade sesamfrön, svarta och vita
  • salladslök
  • 2 hjärtsallad

Gör så här

Bifftaco recept

Följ ämnen i artikeln