Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Mode från en herrtidning nu i Hornstull

Bingo Rimers underkläder i Stockholms nyaste galleria

Rimér i arbete.

Bingo Rimér är fotografen som hårdlanserade silikonbrösten i Sverige under 90- och 00-talen. Det var herrmagasin. Det var ”Förse kungagänget med bikiniflickor”. Anlända till kändisfester eskorterad av unga, lättklädda flickor, likt förebilden Hugh Hefner. Allt återgett i en självbiografi som speglar en skrämmande kvinnosyn, med kvinnor som ­accessoarer.

Men Sverige har gått vidare. En efter en plockar utviksmodellerna offentligt ut sina silikonimplantat. Ett efter ett går herrmagasinen i graven eller byter inriktning. Några få rester återstår: Rimérs glossiga, Playboy-influerade underklädesmärke, Sexy by Sweden, har nu fått plats i Hornstulls nya galleria. En stadsdel i Stockholm som i högerextrema forum ofta benämnts som ”PK-elitens högborg”.

Med denna PK-elit avses till exempel de män som inte vill vika ut sina flickvänner med bara bröst och bedjande blick inför några ­tusen runkande logementsgrabbar. Som rentav rynkar på näsan vid tanken.

Och något ljus lär inte tändas i Hornstulls-kvinnornas ögon, inför ett utbud som hämtat från the Playboy mansion. Så lycka till, Sexy by Sweden. Jag ger det ett halvår.