Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Rebell-Robban till attack mot flatheten

Robbie Williams efterlyser mer politisk musik

– Var finns dagens Billy Bragg och dagens Clash?

Frågan har ställts förut. Men något förvånande är det före detta Take That-stjärnan Robbie Williams som nu efterlyser nya versioner av de brittiska rockrebellerna.

I en intervju med supertabloiden The Sun avslöjar han sin frustration över dagens musikklimat:

– Det finns massor att göra uppror mot. Normalt sett skulle det här vara en tid då man höjde sina röster och sa ”no we’re not fucking having this”, säger han.

– Men det verkar råda stor apati.

Williams konstaterar också att det inte skrivits en enda riktigt bra låt sedan Oasis lade ner och att inget går upp mot den anda som rådde på 90-talet.

Att Take That-Robbie drömmer sig tillbaka till Spice Girls, Brett Andersons och Tony Blairs decennium är väl knappast förvånande, men hans politiska patos är onekligen något nytt.

Det dröjde så klart inte länge innan han häcklades i brittisk musikpress. Det är inget fel på jobbet att vara en hel generations ”sex monkey”, men varför inte göra lite av det smutsiga jobbet själv, undrade bloggen Louder Than War som drivs av den brittiska punkhistorikern John Robb.

Om Robbie känner för det kan han komma förbi och bära förstärkare på nästa gig som görs av alla band ”who still have the old something-to-say-thing going on”, konstaterade bloggen syrligt.