Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Rocky – lika neurotisk som Woody Allen

Blir extremt självupptagen när det vankas lite samlag

SERIER Juck juck.

Gnissel gnissel.

Martin Kellerman har samlat alla Rocky-serier (eller i alla fall väldigt många) som handlar om sex i en volym med den användarvändliga titeln Rocky om sex (Kartago).

Stripparna (ingen avsiktlig ordvits där, tyvärr) varvas med panelsamtal där Kellerman och hans herrbekanta svarar på läsarfrågor om trekanter, sexologi, bröstförstoring och runk.

Och sex på 2000-talet har nog aldrig varit torftigare. Här liggs det av så många anledningar att det är svårt att hålla koll: Hämnd, tristess, gammal vana, sömnlöshet, men allra oftast på grund av en rejäl fylla. Ytterst sällan av några motiv som påminner om kärlek, dock.

Ju mer man läser inser man hur nära Martin Kellermans vid det här laget 15 år gamla seriefigur börjat komma Woody Allen.

Den neurotiske och bisarrt självupptagne vovven Rocky blir aldrig så neurotisk och självupptagen som när det vankas lite samlag. Vilket man som läsare är tacksam för. Hans synnerligen välutvecklade överjag tar nästan alltid udden av alla skämt som riskerar att bli allt för höhö-hö.

Det bådar gott för framtiden. Jag ser fram emot medelålder-Rockys ändlösa Woody Allen-krisande på terapisoffan redan nu.