Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tips på god och nyttig höstsoppa

Uppdaterad 2015-08-31 | Publicerad 2014-09-08

Prova en fräsch och mättande soppa på spenat, groddar och ägg

En mustig höstsoppa är himmelskt god och gör dig precis lagom mätt.
Passar lika bra till lunch som kvällsmat.

Spenatsoppa med ägg (4 pers)

Antal kalorier: 110 kcal
Tillagningstid: 15 min

Så här gör du

1) Skala, hacka och fräs vitlöken och löken i lite olja i en upphettad kastrull.
2) Tillsätt spenat, buljong, salt, peppar och vatten. Låt koka i cirka 15 minuter.
3) Mixa soppan slät och tillsätt mjölk.
4) Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite örter.
5) Toppa soppan med hackade ägg och alfagroddar.
Kolla hur mycket DU kan gå ner i vikt med oss i höst

Följ ämnen i artikeln