Veckans recept
Publicerad 2015-11-13
Smal linssoppa på 10 minuter - 302 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
1,5 dl kesella
1 krm örter
1 krm salt och peppar
1 tsk honung
1 tsk spiskummin
2 st buljongtärningar
6 dl vatten
9 dl passerade tomater
5 dl kokta linser
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 st gul lök
Gör så här
Hacka löken och vitlöken. Fräs i oljan. Tillsätt passerade tomater, buljong och vatten. Krydda med spiskummin, honung och salt och peppar. Koka 7-8 minuter. Tillsätt de kokta linserna efter halva koktiden. Blanda kesellan med pressad vitlök, salta och peppra. Smaksätt med lite torkade örtkryddor.
Snabbare än färdiglagat! Kokta linser finns färdigkokta på tetra.
Till receptet >>
Jenny Konradsson