Veckans recept
Publicerad 2015-11-13
Spagetti med världens godaste tomatsås – 393 kcal per portion
Ingredienser för 4 portioner
2 msk sweet chilisås
1 tsk herbes de provence
800 g hela tomater med skal i tomatjuice
2 klyftor vitlök
1 st gul lök
1 dl riven parmesanost eller västerbottenost
½ kruka färsk basilika
1 krm salt och peppar
2 msk olivolja
250 g italiensk fullkornsspagetti med durumvete
Gör så här
Börja med tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut. Häll på tomater, örter, sweet chilisås, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Koka spagetti enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och blanda ner olja, salt och peppar samt lite färsk basilika. Servera med tomatsåsen och riven parmesanost eller västerbottenost.
Tomatsås
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
800 g hela tomater med skal i tomatjuice
1 tsk herbes de provence
2 msk sweet chilisås
Salt och svartpeppar
Till receptet >>
Jenny Konradsson