Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Asiatisk kyckling med nudlar

Uppdaterad 2016-08-30 | Publicerad 2016-08-25

Ingredienser för 4 portioner (496 kcal per portion)

250 g nudlar
2 tsk olivolja
500 g kycklingfilé
2 msk currypasta
2 msk färsk ingefära
2 st paprika
400 ml kokosmjölk, mager
200 g vitkål
2 tsk olivolja
1 st lime
Gör så här:
1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj direkt i kallt vatten så att de inte blir överkokta.
2. Hetta upp en rymlig stekpanna och stek kycklingen i olja tills den får fin färg.
3. Klicka i currypasta, ingefära och stek ytterligare 1 min under omrörning.
4. Tillsätt paprika och kokosmjölk. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
5. Blanda vitkål, olja och pressad lime till en sallad. Smaka av med salt.
6. Vänd ner nudlarna i såsen och låt dem bli varma. Servera direkt, gärna med en limeklyfta.

Som medlem i Viktklubb får du tillgång till massor av smarriga och hälsosamma recept – kom igång här!
Recept skapat av: Viktklubb & Coop Hälsokasse

Följ ämnen i artikeln