Veckans recept

Publicerad 2015-11-13

Hamburgare med äppeltzatziki - 278 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

1 dl turkisk yoghurt
1 klyfta vitlök
Ca 3 cm purjolök
1 st rödlök
10 st rädisor
1,5 st rött äpple
4 st salladsblad
1 krm salt och peppar
Ca 500 g färska hamburgare
1 msk smör

Gör så här

Gör först äppeltzatzikin genom att skära äpplet i små kuber. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken. Blanda allt i en skål och tillsätt yoghurt, salt och peppar. Ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna runtom 3-4 min per sida. Krydda med salt och svartpeppar. Fördela salladsblad på ett uppläggningsfat. Dekorera med lite ärtskott. Skiva ett äpple och rädisor. Skala och skiva rödlök. Lägg hamburgaren på salladsbladen. Toppa med en klick tzatziki och lägg äppleskivor, rädisor och rödlök runt om.
Äppeltzatziki
½ rött äpple
3 cm purjolök
½ - 1 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar

Till receptet  >>

Jenny Konradsson

Följ ämnen i artikeln