Veckans recept

Publicerad 2015-11-13

Paprika och tomatsoppa med gremolatatopping - 261 kcal per portion

Ingredienser för 4 portioner

1 st citron
1 msk riven parmesanost
0,5 msk hackad basilika
1 krm chiliflakes
1 krm salt och peppar
1 st kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
1 msk flytande honung
400 g krossade tomater
500 g grillad paprika på glasflaska
2 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av lagen från paprikan och dela dem i mindre bitar. Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut. Häll på krossade tomater, honung och vatten. Smula ner buljongtärning och strö på lite chiliflakes. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Gör gremolatan genom att blanda ingredienserna. Fördela soppan i skålar och lägg på lite gremolata över soppan. Häll på olivolja och strö på svartpeppar.
Gremolatatopping:
½ msk hackad basilika
1 msk grovt riven parmesanost
Skalet från 1 st citron
Tillbehör: Olivoja + svartpeppar

Till receptet  >>

Jenny Konradsson

Följ ämnen i artikeln