Dagens namn: Mikael, Mikaela
arrow Paul Svensson: Så räddar du maten som blir över.
arrow Nu är det högsäsong för tomater, kantareller, zucchini, potatis och färska bär.
clock 20 min
arrow Tomatsås till pizza – grundrecept på en god pizzasås. Passar till alla pizzor med tomatsås.
arrow ”Den maten som är bäst för din hälsa är finurligt nog även bäst för planeten”.
arrow I källaren i hyreshuset i Solberga odlar de boende både sin egen fisk och grönsaker – en kretsloppsodling som ger…
arrow Ekologiskt, närproducerat, rättvisemärkt – butikerna konkurrerar för fullt om miljövänliga alternativ.
arrow Hon är prisad, hyllad och matglad. Nu bjuder Zeina Mourtada på matrecept från hela världen för att hjälpa köttälskare som vill äta mer grönt.
clock 1 h 15 min
arrow Domoda är en gambiansk gryta med en fyllig och smakrik sås på tomater och jordnötssmör.
clock 1 h 10 min
arrow Mustig, smakrik och alldeles fantastiskt god.
clock 55 min
arrow ”Thailändsk gryta med massor av grönsaker. Vill du utesluta eller byta ut någon grönsak, går det förstås bra.
clock 45 min
arrow Zeina Mourtadas recept på mustig och god röd linssoppa.
arrow – För mig som producent och lantbrukare känns den här utvecklingen skrämmande, säger grönsaksodlaren Magdalena Hermelin.
arrow 219 ton bröd slängs varje dag – nu vill Louise Ungerth ha en ändring.
arrow Brukar du slänga den torra limpan eller de tråkiga kantbitarna som alltid blir kvar sist i påsen?
arrow Vilken typ av påse ska du välja i…
arrow Irma Helin slutade äta kött och är nu i bättre kondition än någonsin. – Jag är typ aldrig sjuk och dessutom har jag förbättrat mina fysvärden, säger hon.
arrow Stjärnkocken vet vad som krävs för att ställa om till ett mer hållbart sätt att laga mat. Hans råd är enkelt.
clock 50 min
arrow Helbakad pumpa med svartkål – recept
clock 30 min
arrow Ett nytt sätt att lyfta abborre, makrill eller gös. Kocken Niklas Ekstedt serverar gärna denna helgrillade fisk med…
clock 1 h 30 min
arrow Kocken Niklas Ekstedt tipsar här om ett av sina recept från succéboken ”Happy food”.
clock 25 min
arrow Niklas Ekstedts recept på kikärtspannkaka med ruccola, pecorino och olivolja
arrow Mattias Kristiansson är matprofilen som 2012 skippade allt kött och blev vegan.
<
1
...
15
16
17
18
19
>