Efter fem raka förluster fick Challe Berglunds manskap jubla

Efter fem raka förluster fick Timrå äntligen jubla.

Challe Berglunds manskap vann med 3–2 hemma mot Skellefteå efter sudden death.

Matchhjälte: Tvåmålsskytten Tom Wandell.

– Hur skönt som helst, säger Wandell.

Timrå kom till matchen hemma i Eon Arena med fem raka förluster i ryggen.

Lita på att pressade tränaren Challe Berglund jublade när blott 17-årige Magnus Pääjärvi-Svensson tryckte in ledningmålet när bara 13 sekunder återstod av den första perioden.

Tappade ledning

Men den här säsongen verkar ingenting vara enkelt för Timrå. I mitten av den andra perioden tryckte Skellefteå in kvitteringen. Niko Dimitrakos trampade runt buren och spelade fram Brad Moran som enkelt kunde sätta 1–1 bakom en överspelad Magnus Åkerlund.

Bara 50 sekunder kontrade gav Tom Wandell hemmapubliken nytt hopp när han kontrade in 2–1 i numerärt underläge. Men kort senare kunde Niko Dimitrakos kvittera då han pillade in returen på sitt eget skott.

Två nya skador

Matchen gick till förlängning – och där fick äntligen Timrå jubla. 2.34 in på sudden death letade sig Tom Wandells lösa isskott från slottet in mellan benen på Andreas Hadelöv.

– Efter fem raka förluster var det här hur skönt som helst, säger Tom Wandell till ppv.

Noterbart: Timrå, som haft otur med skador, drog på sig ytterligare två i kväll. Först fick Johan Andersson en puck i ansiktet och tvingades lämna isen blödande. Sedan var det Robin Jonssons (o)tur att bryta på grund av en knäskada.