Abrahamsson: Femte kvartsfinalen en märklig historia

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-26

JÖNKÖPING. Fem matcher räckte.

HV 71 var två nummer för stort för Timrå i den här kvartsfinalserien.

Det blev en tråkig avslutning på den här matchserien.

Med två minuter kvar av den andra perioden knockades Timrås Sebastian Erixon blodig och medvetslös av en tackling från Martin Thörnberg. Domarna tog ingen utvisning, och utan att ha sett någon repris tycker jag de gjorde rätt.

Annars var den femte kvartsfinalen en märklig historia. Trots ett enormt spelövertag (39–13 i skott) för HV 71 lyckades inte hemmalaget skaka av sig Timrå, som hade 2–2 med åtta minuter kvar av matchen.

Ingen större dramatik

Men ett vackert mål av Johan Lindström efter 12.33 i den tredje perioden avgjorde.

Den här matchserien har liksom puttrat på precis som förväntat utan någon större dramatik. HV 71 har gjort vad som krävts och Timrå har kämpat på och stretat emot så gott de kunnat.

HV 71 har nu sex dagar på sig att ladda upp inför semifinalen.

En hel del talar för att det blir en repris på förra årets semi-möte med Frölunda.