Dagens namn: Magnus, Måns

Märkliga målet fällde Västerås

Publicerad 2015-02-03

VÄSTERÅS. En märklig studspuck fällde Västerås.

När laget hade chans att gå upp i serieledning släppte Jonas Fransson in en puck från mittzonen. I stället blev det förlust med 2-4.

– Den studsar onaturligt högt och onaturligt snett, säger målvakten till Sportbladet.

Med 51 sekunder kvar av mittperioden, vid ställningen 2-2, hamnade pucken hos Emil Berglund ståendes vid egna avbytarbåset. Timråforwarden ville dock bara få till ett byte och skickade pucken högt och löst in i anfallszonen.

Plötsligt låg pucken i mål.

Västeråsmålvakten Jonas Fransson trodde sig ha kontroll på pucken men plötsligt så ändrade den riktning.

– Jag vet inte vad jag tänkte, det är maximalt oflyt. Det kändes som jag hade koll på pucken hela tiden men sen studsar den onaturligt högt och onaturligt snett. Det är sådant som händer i bland, säger Fransson.

Uppsjö chanser

Det visade sig också bli det matchavgörande målet.

SHL-jagande Västerås öste på i slutskedet och radade upp en uppsjö vassa kvitteringschanser, men Modolånet i Timråkassen, Adam Reideborn, var suverän och räddade viktiga tre poäng till bottenlaget.

I den tredje periodens inledning skadades även huvuddomaren David Bergman av en puck och tvingades avbryta matchen.

De två linjemännen, Andreas Lundén och Jesper Jatko, fick döma resten av den tredje perioden.