Fälld av domaren – krossade av Växjö

Publicerad 2012-01-05

Nilsson: Vi är usla

En brottningsmatch med domaren var det mest spännande Djurgården mäktade med mot Växjö.

Hemmalaget körde över de frustrerade stockholmarna som tog ut sin ilska på allt och alla.

Värst var Christian Eklund som hamnade i en brottningsmatch med domaren Emil Ryd.

Det var i den första perioden som domarna fick rejält att göra i matchen mellan Växjö och Djurgården. Christian Eklund hamnade i bråk med Josh Soares och slog, sittandes på Växjö-spelaren, mot den liggande amerikanens huvud.

Märkbart frustrerat

Två domare fick hjälpas åt att hålla i den rasande Eklund som inte gav sig förrän linjedomaren Emil Ryd brottat ner honom på isen. Frustrationen var också märkbar i hela Djurgården.

Inget stämde för gästerna som släppte in ett tungt psykologisk mål med bara fyra sekunder kvar av första perioden. Liam Reddox gjorde det i power play och i den spelformen var hemmalaget överlägset.

”Vi är usla”

Erik Josefsson stack mellan med 2-0 i den andra perioden innan PP-specialisten Ilkka Heikkinen dunkade in 3-0 i numerärt överläge.

– Vi är usla och de spelar bra. Men det beror mest på att vi är riktigt dåliga, säger Marcus Nilsson i Canal Plus.

– De kör över oss i 60 minuter. Vi har inte mycket att sätta emot, säger Dif-målvakten Gustaf Wesslau.

Växjö närmar sig nu lagen ovanför strecket där Djurgården återfinns, bara en poäng före.

– Det var riktigt kul. Vi har haft lite emot oss så det var kul att jag fick spela och det gick bra. Jag tycker inte att jag hade något att göra de två första perioderna, säger Växjös målvakt Oscar Alsenfelt som höll sin första elitserienolla.