Dagens namn: Lennart, Leonard

Modo vann trots kollapsen – tappade fyramålsledning

Uppdaterad 21.13 | Publicerad 20.26

Efter 21 minuter och 0–4-underläge mot Modo tänkte kanske Leksandssupportrarna på hemresan.

Då stod laget för en otrolig upphämtning till 4–4 – men förlorade ändå i sudden.

– Har man 4–0 borde man vinna under ordinarie matchtid, säger matchvinnaren Theodor Niederbach till TV4 Play.

Leksands IF

Det såg länge ut att bli en mardrömsmatch för Leksandsmålvakten Jakob Hellsten, 24, som gjorde sin första SHL-start i Mantas Armalis frånvaro.

Efter 90 sekunder hade han släppt sin första förbi sig och innan första perioden var slut stod det 0–3 på tavlan.

När Modo gjorde fyran bestämde man sig för att starta upphämtningen.

Efter halva matchen så inledde Patrik Zackrisson den till 1–4. Några minuter senare gjorde Lukas Vejdemo tvåan.

Theodor Niederbach jublar efter 5–4 i sudden.

I inledningen av tredje reducerade Oskar Lang till 3–4 och med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid var det dags för Justin Kloos.

Modos kollaps och Leksands galna upphämtning var ett faktum.

Avgjorde i sudden

Men det skulle bli glada miner trots allt i Hägglunds Arena.

Matchen gick till övertid där Theodor Niederbach avgjorde för Modo fram till 5–4.

Succé för spelarens egen del då han tidigare i matchen stått för tre assist.

– Ibland får man islossning, säger Niederbach till TV4 Play.

Leksands tredje förlust på de fyra inledande matcherna. Modos andra raka vinst där man producerat fem mål framåt.