Tre topplag, Södertälje, Bofors och Västerås, spelade allsvensk hockey i kväll.

Men högst jublade nog Djurgården.

Alla tre lagen tappade nämligen poäng och nu är kvalseriedramtiken tätare än på länge.

Det var en skrällkväll av miniformat i allsvenskan. Alla tre topplagen som spelade tappade poäng.

Värst gick det för Södertälje som tappade alla tre pinnarna borta mot Oskarshamn (och därmed bröt sin segersvit). Tre hemmamål i början av tredje perioden vände 0-1 till 3-1 och då hjälpte det inte att Michael Nylander reducerade alldeles i slutsekunderna.

Men SSK har trots allt 10 poäng ner till kvalseriestrecket, kanske känns därmed enpoängförlusterna för både Västerås och Karlskoga värre trots allt.

Västerås hade greppet med en 2-0-ledning bara åtta minuter från slutet men två Almtuna-mål kvitterade tillställningen innan Eric Johansson avgjorde i förlängning.

För Karlskoga var det istället så att hemmalaget tog sina två poäng med blotta förskräckelsen. Kristoffer Näslunds 2-2 mot Tingsryd kom bara 1,27 från slutsignalen. I förlängningen var det Fredrik Höggren gav Karlskoga två poäng med bara 32 sekunder kvar till straffar.

Karlskoga har fortfarande greppet om tredjeplatsen, men Djurgården skuggar tre poäng bakom (med en match mer spelad) och Västerås är ytterligare en pinne till efter dem.

Och i nästa omgång möts Karlskoga och Västerås.

I kvällens sista match vann Örebro borta mot Karlskrona med 4-1 och närkingarna klev därmed förbi Mora och upp på sjätteplatsen.