Dagens namn: Frans, Frank

Södertäljes segersvit bruten

Publicerad 2013-01-25

Michael Nylanders mål räckte inte till poäng.

Nio raka segrar och en period från en tionde. Men där tog det stopp för Södertälje i det hockeyallsvenska bortamötet med Oskarshamn.

Hemmalaget gjorde tre mål i tredje perioden signerade Victor Svensson, Stefan Öhman och Morten H. Poulsen. Det sista kom efter en spelvändning och snyggt samarbete med John Vigilante. Det var Oskarshamns fjärde seger mot Södertälje den här säsongen och man är det enda laget som SSK inte lyckats besegra.

– Det var sjukt viktigt. Snart går tåget och vi vill ha en lång säsong, sade Oskarshamns Victor Svensson, vars lag jagar en playoff-match, till Viasat.

Trots förlusten ligger Södertälje kvar på andra plats bakom Leksand. Trean Karlskoga var nära förlust hemma mot Tingsryd, men Kristoffer Näslunds kvittering med en och en halv minut kvar och Fredrik Höggrens 3–2 i förlängningen resulterade i seger och två poäng.