Äntligen seger för Alfredsons Ottawa

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-06

Svenskkollen – så gick det för de blågula spelarna i natt

Alfredsson.

Daniel Alfredsson hade en assist när hans Ottawa äntligen, efter tre raka förluster, vann igen – 4-2 hemma mot Edmonton.

Första målet kom redan efter tolv sekunders spel då Jason Spezza tryckte in pucken bakom Edmontons målvakt Dwayne Roloson.

Spezza raderade därmed bort Alfredssons tidigare klubbrekord för snabbaste mål på 13 sekunder i förlustmatchen (4-5) mot Toronto den 5 februari 2004.

Joakim Lindström bidrog med en assist när Phoenix överraskande vann borta mot Boston med 2-1.

I power play spelade Lindström fram Scottie Upshall till 1–1-kvitteringen.

Steve Reinprecht gjorde sedan 2–1 innan ens halva matchen spelats - och det blev även slutresultatet mycket tack vare Phoenix målvakt Ilja Bryzgalov som räddade 25 skott i matchen.

Detta var topplaget Bruins nionde förlust på de tolv senaste matcherna och på slutet visade hemmapubliken sitt missnöje.

– Vi hörde det och de har all rätt att bua ut oss, sa backen Aaron Ward.

Bostons 1-0-mål gjordes av Chuck Kobasew och även här fick en svensk assistpoäng. Det var Per-Johan Axelssons 23:e poäng för säsongen (fyra mål och 19 assist).

Kristian Huselius hade assist till båda Columbus mål när laget i den andra perioden vände underläge 0-1 till 2-1 (målskyttar: Jason Williams och Rick Nash) borta mot Nashville.

Men det hjälpte inte ”Husses” gäng. Nashville kom tillbaka och gjorde tre raka mål och tog hem segern med 4-2.

Columbus vann skotten klart (33-23), men Predators rookiemålvakt Pekka Rinne storspelade och räddade bland annat ett vasst direktskott från Huselius.

Washingtons formsvacka fortsätter. I natt kom tredje raka hemmaförlusten när Toronto vann med 2–1 i Verizon Center (se separat artikel).

New York Rangers med Henrik Lundqvist i målet vann derbyt borta mot Islanders med 4–2 (se separat artikel).

Sidney Crosby var tillbaka i Pittsburghs laguppställning. Och kaptenen axlade ansvaret direkt och gjorde ett av målen när Penguins slog Florida med 4-1 på bortais.

Men under Crosbys frånvaro (ljumskskada) har faktiskt Pittsburgh vunnit fyra raka matcher.

– Ja, vi var 4-0 utan honom så vi var på väg att säga till honom att stanna hemma. Nej då, han är en viktig spelare, han är vår kapten, en god ledare. Det är skönt att ha honom tillbaka, sa målvakten Marc-Andre Fleury som räddade 31 skott och blev vald till matchens bäste spelare.

Olli Jokinen gjorde succé direkt i sin nya klubb Calgary. Det blev två mål från finländarens klubba när Flames slog Philadelphia med 5-1 (se separat artikel).

Kim Johnsson svarade för två assist när Minnesota Wild stod för en storstilad vändning i hemmamötet med San José Sharks. Efter att ha legat under med 0-3 med tre minuter kvar av andra perioden inledde laget en forcering som utmynnade i två poäng.

Kim Johnsson spelade fram till Pierre-Marc Bouchards 2-3-reducering och Marek Zidlickys 3-3-kvittering. Därefter kunde finländaren Mikko Koivu avgöra matchen med sitt andra mål för kvällen efter förlängning.?Johnsson lämnade isen med plus ett i plus- och minusstatistiken och hade mest istid av samtliga Minnesotaspelare, 24.38.?I San José var Douglas Murray plus ett och hade 13.20 i speltid.??

Erik Ersberg släppte in fyra mål på 19 skott och blev utbytt till förmån för Jonathan Quick efter två perioder av mötet med Dallas Stars. Då vände Los Angeles Kings på matchen. 2-4 blev 4-4 efter att Anze Kopitar kvitterat matchen med 14 sekunder kvar att spela.

I förlängningen sköt sedan Michal Handzus segern till Kings. Målet var slovakens tredje i matchen.?Loui Eriksson hade ett mål och en assist för Dallas medan Fabian Brunnström noterades för en passningspoäng. Dallas hade även Nicklas Grossman på isen, men saknade Joel Lundqvist. För Los Angeles fanns Oscar Möller på isen.