5.38 kvar och underläge 0–2 – då plockade Tommy Salo ut målvakten.

Men fräckisen gick inte hem.

Oskarshamn föll med 3–0 i Smålandsderbyt mot Växjö.

– Vi försöker med allt, säger Salo.

Hemmalaget Oskarshamn, ledda av förre landslagsmålvakten Tommy Salo, fick en mardrömsstart. Redan efter 4.31 satte Daniel Åhsberg 1–0 för Växjö efter vackert klapp klapp-spel i power play – och drygt tre minuter senare utökade Robert Rosén då han tryckte in 2–0 efter svagt försvarsarbete från Oskarshamn.

Resultatet stod sig sedan till slutet på tredje perioden.

Då valde Tommy Salo att göra en fräckis redan när det återstod 5.38 – och plockade ut målvakten David Rautio och satsade på sex utespelare.

”Jäkligt skönt”

Men chansningen gick inte hem. Med 4.26 kvar la Johan Andersson in 3–0 i tom kasse.

– Vi skapar lite chanser där, men tyvärr får vi inte in några puckar där heller, säger Salo till Viasat Hockey.

– Vi försöker med allt. Men vi kommer i underläge direkt från början med fyra utvisningar emot oss i första perioden.

Oskarshamn har nu två raka matcher utan mål framåt.

– Vi spelade jättedåligt i början av matchen, det känns inte så bra, säger David Rautio till Viasat Hockey.

– Det känns jäkligt skönt. Vi gjorde som vi ska i dag, säger Växjös Daniel Åhsberg till Viasat Hockey.

Leksand är ny serieledare, efter storseger med 6–1 mot tabelljumbon Borås. Samtidigt tog Malmö ett kliv upp på fjärdeplatsen efter seger med 4–1 mot Troja/Ljungby.

I fredagskvällens fjärde match tog Västerås en bortaseger mot Björklöven med 3–1.