Elva poäng närmare bestämt.

I kväll åkte laget på en ny förlust, 2–5 borta mot Färjestad.

– Vi måste börja vinna, säger Oscar Steen.

Modo verkade på gång när Peter Forsberg och Markus Näslund kom in i laget och folk började prata om SM-guld. Men sedan ”Foppa” försvann på grund av skada har laget radat upp bottennapp – och tränaren Miloslav Horavas framtid har ifrågasatts.

I kväll borta mot Färjestad kom fjärde raka förlusten för Modo, som nu har elva poäng upp till slutspelsstrecket.

”För stillastående”

Efter en mållös förstaperiod vann Färjestad andra perioden med 3–0 och när Marcus Paulsson satte 4–0 tidigt i tredje dog spänningen.

Modo gjorde förvisso ett tappert försök och reducerade två gånger om, men Dragan Umicevic replikerade blixtsnabbt och skickade in 5–2 på straff.

– Vi är för stillastående. Vi måste åka mer skridskor och inte har de här dipparna som vi hade i dag i andraperioden, säger Oscar Steen till ppv.

Matchstraff för Green

Nu skiljer elva poäng upp till slutspelsstrecket.

– Det är nio matcher kvar innan OS-uppehållet och vi måste börja vinna. Det spelar inte så stor roll vad de andra lagen gör, så länge inte vi vinner kan vi aldrig komma ikapp.

Som om inte förlusten var nog drog Josh Green på sig ett matchstraff i tredje perioden. Jesper Mattsson tacklade Hannu Pikkarainen i ryggen och Green gav sig på Mattsson.

Det hela slutade med att Mattsson visades ut två minuter för boarding – och att Green fick matchstraff.