Publicerad 2011-12-26

Växjö skrällvann smålandsderbyt

Per Ledin är van att slåss i rinken.

Nu har 33-åringen även börjat fightas utanför densamma.

Ledin hoppade in i motståndarbåset under smålandsderbyt mot Växjö och slog till Anders Eriksson när gästerna skrällde och vann med 2-0.

Bara knappt halva den första perioden hade spelats mellan HV71 och Växjö när det hettade till. Per Ledin hamnade i bråk med Dennis Rasmussen framför Växjös bås och tvingades domarteamet att blåsa av spelet.

Hölls i av domaren

Samtidigt som det bråket lugnade ner sig anslöt spelare inne i båset och började skrika åt Ledin. Längst gick Anders Eriksson som gick fram till HV-spelaren.

Ledin tog då ett kliv in i Växjös bås och drog till Eriksson i ansiktet. Domaren lyckades sedan tygla den hete 33-åringen.

Ledin och Rasmussen visades båda ut fem minuter vardera men trots flera utvisningar blev det inga mål under de två första perioderna.

”Väntat hela mitt liv”

Istället kunde Växjö kliva fram och skrälla i den tredje. Nils Andersson öppnade målskyttet, med sitt första elitseriemål, drygt fyra minuter in i den sista akten och formstarke Josh Soares kunde stänga matchen med 2-0 i öppen bur.

– Jag har väntat hela mitt liv på det målet. Självklart har grabbarna sparat pucken åt mig, säger Andersson i Canal Plus.

Bottenlaget vann därmed smålandsderbyt mot topplaget HV71. En tung prestigeseger och tre mycket viktiga poäng.

– Jag är besviken. Vi har inte gjort mål på två matcher. Vi spelar jävligt dåligt, säger HV:s Andreas Falk.

– Jag kan säga tusen grejer jag är besviken på. Jag är jävligt förbannad.