Dagens namn: Brynolf

Matchfakta 28/10

Boston–Philadelphia 1-2 (0-0, 1-2, 0-2)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-28

Andra perioden: 1-0 (07.51) Marco Sturm 4 (Zdeno Chara, Marc Savard) spel fem mot fyra, 1-1 (09.36) Mike Richards 6 ( - ) spel fyra mot fem, 1-2 (13.00) Joffrey Lupul 4 (Daniel Briere, Mike Richards) spel fem mot fyra.

Skott: 39-28 (6-4, 17-16, 16-8).

Utvisningar, Boston: 3 x 2 min, 2 x 5 min.

Philadelphia: 4 x 2 min, 3 x 5 min, 1 x 10, matchstraff.

Publik: 14 269 (i Glendale Arena).

Målvakter:

Boston: Tim Thomas 92,9% istid 58.48 (26 räddningar).

Philadelphia: Martin Biron 97,4 % istid 59.53 (38 räddningar).

Svenskarna:

Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 0, 0, 0, 10.45

Matchen: Ishockeyn kom dessvärre i bakgrunden under lördagskvällen. Philadelphiabacken Randy Jones tackling i ryggen på en försvarslös Patrice Bergeron tog andan ur matchen.

Bostonforwarden Bergeron låg livlös på isen i en kvart innan han med stödkrage kring nacken bars av isen på bår, kontrollerad av flera läkare varpå han kördes till sjukhus.

Randy Jones fick matchstraff och släppte efter matchen en pressrelease där han beklagade det inträffade.

"Ord kan inte beskriva vad jag känner just nu. Jag är väldigt ångerfull över tacklingen och vad jag gjorde. Det var inte medvetet. Det är ingenting jag har gjort tidigare och det är inte en del av min personlighet", skriver Randy Jones.

"Jag är väldigt ledsen över det inträffade. Jag hoppas att han är okej och att allt slutar bra. Jag önskar honom ingenting annat än ett snabbt tillfrisknande."

Matchen vanns av Philadelphia tack vare ett sensationellt bra målvaktsspel av Martin Biron. 30-åringen stoppade 38 av 39 skott, varav flera riktigt svettiga under slutskedet av matchen.

Columbus–San José 2-1 (1-1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (07.12) Joe Thornton 4 (Ryane Clowe), 1-1 (08.29) Dan Fritsche 1 (Manny Malhotra, Jason Chimera).

Andra perioden: 1-2 (18.34) Sergei Fedorov 3 (Jiri Novotny, Manny Malhotra) spel fem mot fyra.

Skott: 18-17 (3-6, 7-6, 8-5).

Utvisningar, Columbus: 5 x 2 min.

San José: 7 x 2 min.

Publik: 13 234 (i Nationwide Arena).

Målvakter:

Columbus: Pascal Leclaire 94,1 % istid 59.56 (16 räddningar).

San José: Evgeni Nabokov 88,9 % istid 58.49 (16 räddningar).

Svenskarna:

Douglas Murray, b, San José 0, 0, 1, 4, +1, 13.48

Matchen: Demoncoachen Ken Hitchcock börjar sätta sin prägel på Columbus Blue Jackets. Sedan han tog över laget har den tidigare Dallas- och Philadelphialedaren lyckats införa ett defensivt system som visat sig hålla baklängesmålen nere.

– Vi är ett svårt lag att spela mot i mittzonen. Jag tror inte vi gav bort pucken där en enda gång, säger 38-årige veteranen Sergei Fedorov till AP.

Ryssens powerplay-mål i slutet av andra perioden blev avgörande mot San José. Sharks svenske back Douglas Murray satt av ett fyraminutersstraff, sedan han fått upp en hög klubba i ansiktet på Nikolai Zherdev, när Fedorov slog till.

Hans skott från blålinjen seglade in bakom landsmannen Evgeni Nabokov, som var för skymd för att någonsin kunna få sikte på pucken.

– Det var en tung utvisning på ”Dougie” Murray, säger Sharks coach Ron Wilson. Pucken studsar, han försöker slå bort den, missar, träffar en kille i ansiktet, blod och vi blir tvungna att döda en fyraminutersutvisning.

New Jersey–Ottawa 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)

Andra perioden: 0-1 (05.01) Andrej Meszaros 2 (Jason Spezza, Dany Heatley), 1-1 (14.00) Brian Gionta 3 (Patrik Elias, Paul Martin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-2 (06.40) Shean Donovan 2 (Chris Kelly, Antoine Vermette), 1-3 (13.34) Mike Fisher 3 (Christoph Schubert, Patrick Eaves) spel fem mot fyra, 1-4 (19.58) Daniel Alfredsson 7 (Chris Phillips) spel fyra mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 32-27 (18-5, 5-10, 9-12).

Utvisningar, New Jersey: 3 x 2 min.

Ottawa: 3 x 2 min.

Publik: 17 625 (i Prudential Center).

Målvakter:

New Jersey: Martin Brodeur 88,5 % istid 58.26 (23 räddningar).

Ottawa: Martin Gerber 96,9 % istid 59.58 (31 räddningar).

Svenskarna:

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 1, 0, -1, 23.12

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 1, 0, 4,0, +1, 20.19

Matchen: Nej, New Jersey Devils kunde ha fått en mycket bättre start i nya hemmaarenan Prudential Center.

Nattens gäster, Ottawa Senators, såg till att förstöra inflyttningsfesten genom att spela ut ett blekt Devils inför en ovanligt stor hemmapublik. Ottawa säkrade segern tack vare tre obesvarade mål i tredje perioden, varav Daniel Alfredsson gjorde det tredje i tom kasse.

”Alfie” tyckte dock att segern skulle tillägnas schweiziske målvakten Martin Gerber.

– De hade en riktigt bra förstaperiod men Gerber höll oss kvar i matchen och lät oss växa in i matchen i andra och tredje perioden, säger den svenske kaptenen till AP.

För New Jersey fortsätter problemen att hopa sig. Just nu är målskyttet lagets tydligaste skönhetsfläck.

– Vi måste börja hitta vägar att vinna matcher. Det finns inga ursäkter: bortaturné, ny arena – vi måste börja vinna, suckar Brian Gionta, den första och hittills enda Devilsspelaren att näta i Prudential Center.

NY Islanders–Carolina 3-8 (0-3, 2-3, 1-2)

Första perioden: 0-1 (02.58) Rod Brind’Amour 4 (Jeff Hamilton, Dennis Seidenberg), 0-2 (09,25) Ray Whitney 6 (Matt Cullen), 0-3 (14.12) Rod Brind’Amour 5 (Dennis Seidenberg, Ray Whitney).

Andra perioden: 0-4 (01.17) Ray Whitney 7 (Erik Cole, Matt Cullen), 1-4 (02.51) Ruslan Fedotenko 3 (Miroslav Satan, Bruno Gervais), 1-5 (04.36) Justin Williams 4 (Rod Brind’Amour, Mike Commodore), 1-6 (07.48) Eric Staal 9 (Erik Cole, Cory Stillman), 2-6 (10.27) Marc-André Bergeron 2 (Mike Comrie, Chris Campoli) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-7 (03.23) Rod Brind’Amour 6 (Jeff Hamilton, Ray Whitney) spel fem mot tre, 2-8 (03.44) Justin Williams 5 (Erik Cole, Matt Cullen), 3-8 (19.54) Mike Sillinger 1 (Trent Hunter, Chris Campoli).

Skott: 31-26 (5-10, 9-9, 17-7).

Utvisningar, N Y Islanders: 6 x 2 min.

Carolina: 5 x 2 min.

Publik: 13 156 (i Nassau Coliseum).

Målvakter:

N Y Islanders: Rick DiPietro 57,1 % istid 27.48 (8 räddningar), Wade Dubielewicz 83,3 % istid 31.59 (10 räddningar).

Carolina: John Grahame 90,3 % istid 60.00 (28 räddningar).

Matchen: Carolinas gjorde en usel match mot Montréal natten mot lördag. Det fick New York Islanders sota för i natt.

Veteranen Rod Brind’Amour, som ser ut att bli bättre med åren, svarade för sin karriärs tredje hattrick medan Ray Whitney och Justin Williams blev tvåmålsskyttar i nattens målfest på Long Island.

– Det fanns ingen anledning att oroa sig för en match som redan hade spelats, säger Brind’Amour till AP och syftar på fredagen 4-7-förlust mot Montreal.

– I kväll rullade vi fyra kedjor lite bättre, hade ett bra flöde och lyckades sätta våra chanser.

I Islanders kasse tvingades Rick DiPietro kasta in handduken efter en svag insats.

– Jag vill inte sitta här och hitta på en massa ursäkter för vad som hände i kväll. Vad det än var har vi förhoppningsvis fått ur det ur systemet, säger han.

N Y Rangers–Toronto 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (05.44) Jaromir Jagr 2 (Michal Roszival), 1-1 (08.35) Pavel Kubina 1 (Tomas Kaberle, Jason Blake), 1-2 (15.46) John Pohl 1 (Boyd Devereaux), 1-3 (17.06) Nik Antropov 8 (Tomas Kaberle, Chad Kilger).

Tredje perioden: 1-4 (19.44) Chad Kilger 4 (Pavel Kubina) spel, fem mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 33-23 (11-5, 12-12, 10-6).

Utvisningar, N Y Rangers: 2 x 2 min.

Toronto: 3 x 2 min.

Publik: 18 900 (i Madison Square Garden).

Målvakter:

N Y Rangers: Henrik Lundqvist 86,4 % istid 58.18 (19 räddningar).

Toronto: Vesa Toskala 97 % istid 59.43 (32 räddningar).

Svenskarna:

Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 0, 0, -1, 09.55

Mats Sundin, f, Toronto 0, 0, 2, 2, +2, 17.53

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 2, 0, 16.52

Matchen: Toronto trivs bäst på bortais. Det går nästan att fastslå efter nattens skalp i Madison Square Garden.

Maple Leafs inledde säsongen med åtta av sina tio första matcher på hemmais. Då blev det bara tre segrar. Nu har laget inlett en längre svit bortamatcher med två segrar.

– Vi behöver det här. Det fina med att spela borta är att man kan slappna ordentligt, säger Leafs coach Paul Maurice till AP.

I Toronto lämnade Mats Sundin isen poänglös för blott andra gången på 12 matcher den här säsongen.

Det kan han nog tag.

Till skillnad från tidigare under säsongen har hans lag ett försvarsspel som ser riktigt pålitligt ut.

För Rangers däremot är den offensiva krisen intakt. Trots storvärvningarna av Chris Drury och Scott Gomez har laget förtvivlat svårt att göra mål.

– Vi måste göra fler mål, konstaterar lagets ende målgörare i natt, Jaromir Jagr.

– Vi kan inte förvänta oss att ”Hank” (Henrik Lundqvist) stoppar alla puckar åt oss, Det blir för mycket press på honom.

Rangers har bara gjort fler än två mål i tre av tio matcher. Tre segrar är allt laget har att skryta med hittills också. Så kanske sitter coachen Tom Renney löst nu.

Pittsburgh–Montréal 3-4 (0-2, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (07.13) Mathieu Dandenault 3 (Andrei Kostitsyn, Mike Komisarek), 0-2 (10.53) Andrei Markov 4 (Chris Higgins, Saku Koivu) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-3 (00.49) Michael Ryder 2 (Josh Gorges, Roman Hamrlik), 1-3 (03.03) Petr Sykora 5 (Evgeni Malkin, Adam Hall) spel fem mot fyra, 2-3 (08.16) Sidney Crosby 4 (Evgeni Malkin, Ryan Whitney).

Tredje perioden: 3-3 (18.08) Ryan Whitney 3 (Evgeni Malkin, Petr Sykora) spel fem mot fyra.

Straffar: 3-4 Andrei Markov.

Skott: 23-28 (6-14, 10-7, 6-4, 1-3).

Utvisningar, Pittsburgh: 8 x 2 min.

Montréal: 5 x 2 min.

Publik: 17 085 (i Mellon Arena).

Målvakter:

Pittsburgh: Marc-André Fleury 80 % istid 20.49 (12 räddningar), Dany Sabourin 100 % istid 43.44 (13 räddningar).

Montréal: Carey Price 87 % istid 65.00 (20 räddningar).

Matchen: Det blev en riktigt lång straffläggningsdebut för rookiekeepern Carey Price.

Ändå behövde den 20-årige Montréaltalangen bara stoppa tre av åtta avslut. Resten av Pittsburghs straffar missade målramen.

– Det kändes inte som om jag behövde röra pucken särskilt mycket, konstaterar Price. Men det är en del av din uppgift som målvakt, att försöka se stor ut så att de antingen missar målet eller träffar dig.

I den åttonde straffrundan lyckades slutligen Montréals back Andrei Markov göra slut på lidandet genom att avgöra matchen.

Det markerade ett surt slut för Pittsburgh som hade tagit sig till förlängning och straffläggning efter att ha vänt ett 0-3-underläge.

– Vi behöver spela med mer känsla, anser Penguins lagkapten Sidney Crosby, som sköt sitt fjärde mål för säsongen i natt.

Tampa Bay–Buffalo 3-4 (0-0, 2-2, 1-1, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (03.25) Vaclav Prospal 9 (Vincent Lecavalier, Martin St. Louis), 2-0 (04.45) Michel Ouellet 2 (Chris Gratton, Mathieu Darche), 2-1 (09.30) Maxim Afinogenov 2 (Thomas Vanek, Nathan Paetsch), 2-2 (14.28) Paul Gaustad 3 (Tim Connolly, Brian Campbell) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-2 (06.14) Vincent Lecavalier 5 (Martin St. Louis, Brad Richards) spel fem mot tre, 3-3 (13.13) Nathan Paetsch 1 (Jason Pominville, Jochen Hecht).

Fjärde perioden: 3-4 (04.19) Thomas Vanek 3 ( - ).

Skott: 34-26 (13-5, 8-7, 8-11, 5-3).

Utvisningar, Tampa Bay: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Buffalo: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19 804 (i St. Pete Times Forum).

Målvakter:

Tampa Bay: Johan Holmqvist 84,6 % istid 64.04 (22 räddningar).

Buffalo: Ryan Miller 91,2 % istid 64.19 (31 räddningar).

Svenskarna:

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 0, 0, -1, 27.43

Matchen: En taskig studs förstörde kvällen för Johan ”Honken” Holmqvist och hans Tampa Bay Lightning.

Det återstod bara 41 sekunder av förlängningen i mötet med Buffalo Sabres när Tampabacken Shane O’Brien styrde in österrikaren Thomas Vaneks passningsförsök till Nathan Paetsch i egen kasse.

– Jag försökte bara stoppa passningen från att gå fram. Och det gjorde jag, men den gick in, suckar O’Brien med en uppgiven axelryckning till AP.

I slutet av tredje perioden såg Vincent Lecavalier ut att ha gjort ett presumtivt segermål fram till 4-3.

Domaren valde dock att döma bort eftersom han ansåg att Lecavaliers sidekick Martin St. Louis hade stört målvakten Ryan Miller.

Domslutet fick oväntat stöd av Tampas egen coach, John Tortorella.

– Målet skulle blivit bortdömt, ingen tvekan om den saken. Målvakten kunde inte göra sitt jobb när Marty var där. Det var rätt beslut.

I Tampa har förre Leksands- och HV 71-centern Andreas Karlsson fortfarande inte gjort säsongsdebut. Han lider av en magmuskelskada.

Nashville–Florida 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

Första perioden: 0-1 (10.14) Jozef Stümpel 3 (straff).

Andra perioden: 1-1 (03.21) Vernon Fiddler 2 (David Legwand, Marek Zidlicky), 2-1 (10.38) Radek Bonk 4 (Alexander Radulov, Ryan Suter), 2-2 (19.13) Olli Jokinen 5 (Cory Murphy, Tomas Vokoun) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-2 (03.03) Vernon Fiddler 3 (Alexander Radulov, Jason Arnott), 3-3 (10.05) Olli Jokinen 6 (Stephen Weiss, Cory Murphy) spel fem mot tre, 4-3 (19.47) Jerred Smithson 2 (Radek Bonk, Greg De Vries).

Skott: 33-27 (12-6, 14-12, 7-9).

Utvisningar,Nashville: 5 x 2 min.

Florida: 7 x 2 min.

Publik: 15 767 (i Sommet Center).

Målvakter:

Nashville: Dan Ellis 88,9 % istid 59.50 (24 räddningar).

Florida: Tomas Vokoun 87,9 % istid 59.54 (29 räddningar).

Matchen: 13 var onekligen Floridas otursnummer i natt.

Det var bara 13 sekunder kvar av tredje perioden när Jerred Smithson ovetandes styrde in segermålet till 4-3 – med ryggen.

28-åringen fick pucken på sig efter att Radek Bonk tagit sig runt kassen och kastat in en backhand som studsade in bakom Tomas Vokoun i Floridamålet.

Segern flyttar ut Nashville från Western conferences källare, där Phoenix numera huserar.

Nashville, vars framtid i Tennessee svävar i osäkerhet efter sommarens kontroverser kring försäljningen av klubben, har nu vunnit två raka matcher. Detta efter att rookiemålvakten Dan Ellis gjort sin andra raka start. 27-åringen stoppade 24 skott i natt.

Jozef Stümpel gjorde ett straffmål för Florida medan lagets finske kapten Olli Jokinen svarade för de övriga två. I Nashville blev Vernon Fiddler tvåmålsskytt.

Chicago–Atlanta 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Första perioden: 0-1 (10.06) Slava Kozlov 3 (Ilya Kovalchuk, Tobias Enström) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1-1 (05.08) Pat Kane 4 (Jason Willians, Jonathan Toews) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-2 (03.51) Ilya Kovalchuk 6 (Darren Haydar), 1-3 (07.53) Slava Kozlov 4 (Ilya Kovalchuk) spel fem mot fyra, 2-3 (18.51) Jason Williams 4 (Robert Lang, Patrick Sharp) spel fem mot fyra.

Skott: 31-22 (12-7, 8-7, 11-8).

Utvisningar, Chicago: 7 x 2 min.

Atlanta: 10 x 2 min, 2 x 10 min.

Publik: 15 789 (i United Center).

Målvakter:

Chicago: Patrick Lalime 86,4 % istid 58.20 (19 räddningar).

Atlanta: Johan Hedberg 93,5 % istid 59.55 (29 räddningar).

Svenskarna:

Magnus Johansson, b, Chicago 0, 0, 1, 0, 0, 19.23

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 0, 2, +1, 22.18

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 1, 0, +1, 23.16

Matchen: Ilya Kovalchuk är spelaren som ska bära Atlanta Thrashers den här säsongen. I natt var den explosive ryssen inblandad i samtliga tre mål när Chicago bortabesegrades – ett mål och två assist.

– Du är beroende av att dina bästa spelare är dina stjärnor. Det var de i kväll, säger Atlantas tillförordnade coach och general manager Don Waddell till AP.

Kovalchuk hade assist på Slava Kozlovs bägge powerplaymål och satte snyggt ett friläge på Chicagos keeper Patrick Lalime i början av den tredje perioden.

I Chicago fortsätter den dynamiska rookieduon Pat Kane och Jonathan Toews att producera. Snart 19-årige Kane gjorde ett av Chicagos tröstmål och har 14 poäng (4+10) på elva matcher, vilket gör honom poängbäst bland nykomlingarna.

Jämngamle Toews har nio poäng på nio matcher efter att ha missat de två inledande tillställningarna med ett brutet finger. Han har gjort en poäng i var och en av sina nio matcher hittills.

St. Louis–Washington 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (00.45) Brad Boyes 7 (Keith Tkachuk), 2-0 (08.58) Eric Brewer 1 (Paul Kariya, Barrett Jackman), 2-1 (09.38) Mike Green 2 (John Erskine, Alexander Ovechkin).

Andra perioden: 2-2 (03.47) Mike Green 3 (Brian Pothier, Tomas Fleischmann) spel fem mot fyra, 3-2 (18.41) Brad Boyes 8 (Ryan Johnson, Paul Kariya).

Tredje perioden: 4-2 (01.11) David Backes 2 (Christian Bäckman, Lee Stempniak), 4-3 (18.48) Michael Nylander 4 (Alexander Ovechkin, Milan Jurcina).

Skott: 18-26 (7-11, 9-10, 2-5).

Utvisningar, St. Louis: 7 x 2 min.

Washington: 7 x 2 min.

Publik: 16 863 (i Scottrade Center).

Målvakter:

St. Louis: Manny Legace 88,5 % istid 60.00 (23 räddningar).

Washington: Brent Johnson 77,8 % istid 58.57 (14 räddningar).

Svenskarna:

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 1, 0, 2, +2, 23.06

Michael Nylander, f, Washington 1, 0, 3, 2, -2, 22.09

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 1, 0, -2, 13.40

Matchen: St. Louis Blues går in i en ny era. Och då återvänder publiken till Scottrade Center.

Efter sina två mål i natt hyllar Blues nye målkung Brad Boyes hemmafansen.

– Vi borde spela alla matcher hemma om det går så här. Det handlar om att ta energin från publiken och lyfta in den på isen. Det har vi lyckats med, säger 25-åringen till AP.

Boyes gav Blues ledningen efter bara 45 sekunders spel. I slutet av den andra perioden gjorde han även lagets 3-2-mål, vilket ger honom sammanlagt åtta pytsar den här säsongen. Bakom merparten av dessa ligger nyförvärvet Paul Kariya, vars offensiva kunnande har höjt Blues ett par snäpp sedan i fjol.

I Washington gjorde Michael Nylander den sena 3-4-reduceringen. Nicklas Bäckström väntar dock fortfarande på sin första fullträff. 20-åringen får fortsatt sparsamt med speltid. Han har spelat under 15 minuter i åtta av tio matcher hittills.

Washington som inledde säsongen med tre raka vinster har nu förlorat sex av sina sju senaste drabbningar.

Phoenix–Dallas 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (03.49) Sergei Zubov 2 (Mike Ribeiro), 1-1 (12.20) Shane Doan 1 (Ed Jovanovski, Martin Hanzal), 1-2 (17.56) Jere Lehtinen 3 (Brenden Morrow, Mike Ribeiro) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-3 (08.01) Mike Modano 2 (Jere Lehtinen, Brenden Morrow) spel fem mot fyra, 2-3 (16.30) Radim Vrbata 2 (Shane Doan, Ed Jovanovski), 2-4 (18.55) Nikals Hagman 6 (Stu Barnes, Trevor Daley) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2-5 (07.22) Mike Ribeiro 3 (Brenden Morrow, Mike Modano), 3-5 (13.08) Daniel Carcillo 3 (Steve Reinprecht, Shane Doan).

Skott: 31-25 (9-11, 6-9, 16-5).

Utvisningar, Phoenix: 6 x 2 min.

Dallas: 5 x 2 min.

Publik: 13 741 (i Jobing.com Arena).

Målvakter:

Phoenix: Alex Auld 80 % istid 59.38 (20 räddningar).

Dallas: Mike Smith 90,3 % istid 59.51 (28 räddningar).

Svenskarna:

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 1, 0, -2, 13.07

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 1, 2, 0, 20.59

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 16.17

Matchen: Mike Modano är på god väg att nå en av de största milstolparna i si långa karriär. I nattens segermatch svarade 37-åringen för ett mål och en assist. Det gör att han nu bara är två poäng från att tangera Phil Housleys poängrekord för USA-födda spelare – 1 232 poäng.

Modano debuterade i NHL för dåvarande Minnesota North Stars säsongen 1989/90. Sedan dess har han varit organisationen trogen.

För Phoenix var nederlaget det femte raka på hemmais.

Noterbart är att Loui Eriksson var petad i Dallas medan samma öde återigen drabbade Phoenixs Fredrik Sjöström.

Los Angeles–Edmonton 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (16.40) Jarret Stoll 1 (Ales Hemsky) spel fem mot fyra, 1-1 (18.10) Patrick O’Sullivan 2 ( - ).

Andra perioden: 2-1 (12.21) Ladislav Nagy 2 ( - ), 3-1 (15.59) Anze Kopitar 5 (Lubomir Visnovsky).

Tredje perioden: 4-1 (16.15) Patrick O’Sullivan 3 (Kyle Calder, Brian Willsie).

Skott: 31-35 (11-10, 11-10, 9-15).

Utvisningar, Los Angeles: 5 x 2 min.

Edmonton: 4 x 2 min.

Publik: 16 173 (i Staples Center).

Målvakter:

Los Angeles: Jason LaBarbera 97,1 % istid 59.40 (34 räddningar).

Edmonton: Dwayne Roloson 87,1 % istid 60.00 (27 räddningar).

Svenskarna:

Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 0, 0, -2 19.38

Matchen: Los Angeles Kings ser slutligen ut att ha hittat en pålitlig förstemålvakt. 27-årige Jason LaBarbera har hittat storformen och ledde i natt Kings till sin tredje raka seger efter att ha stoppat 34 av 35 skott mot Edmonton.

Den talangfulle amerikanen Patrick O’Sullivan såg till att bidra med den offensiv som Kings behövde för att vinna. 22-åringen gjorde två av lagets mål.

För Edmonton ser det blekare ut. I och med förlusten har laget förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Av elva möjliga har Oilers bara vunnit fyra.