Bremberg var blek, men jumbon Djurgården vann mot Luleå med 3–2 i sudden death.

Fredrik Bremberg.

Det blev en omtumlande torsdag för Djurgårdens stjärna Fredrik ”Linkan” Bremberg.

Först fick han beskedet att rattfylleri och våldsamt motstånd för en incident under midsommarhelgen.

Sedan skrinnade han ut på Hovet för att spela elitseriematch mot Luleå.

Tärd av dagen eller inte? I vilket fall utgjorde ”Linkan” en blek figur och han noterades inte för ett enda skott på mål, trots att han hade 19 minuters istid.

Desto roligare var det för Djurgården som välförtjänt lyckades avgå med segern efter avgörande mål i förlängningen.

Stor dominans

Djurgården inledde matchen bäst och pressade tillbaka Luleå. Men det var gästerna som tog ledningen – på sitt första skott efter 12.55. Linus Omark avlossade ett skott från blå i power play och Johan Harju styrde in pucken i nät bakom Gustaf Wesslau.

– En riktigt dålig första period. Vi får vara glada att vi leder, sa Harju till ppv i den första periodpausen.

I andra perioden fortsatte Djurgården att dominera. Luleå lyckades bara få iväg två skott i mittakten och inför tredje perioden ledde Djurgården skottstatistiken med 19–7.

– Vi skjuter mest utanför. Men defensivt har vi gjort det bra, sa Luleås tränare Roger Kyrö till ppv.

Svängig tredje period

Men direkt i tredje perioden sprack Mattias Modigs nolla. David Schneider petade in 1–1 på en retur och nu trodde många att det skulle lossna för elitserienjumbon Djurgården.

Men i stället kunde Luleå återta ledningen bara 1.49 senare. Linus Omarks passning styrde på Djurgårdens back David Printz skridsko och ställde Wesslau fullständigt.

Djurgården jagade sedan för kvittering – och med tre minuter kvar direktsköt Marcus Ragnarsson 3–2 i power play. Han assisterades av Nichlas Falk som därmed noterades för sin 300:e poäng i DIF-tröjan.

Matchen gick till förlängning. Där dröjde det bara 28 sekunder innan Djurgården avgjorde.

Marcus Ragnarssons skott styrdes i mål av David Schneider.

– Det satt hårt åt. Men desto skönare att vi tog poäng, säger Ragnarsson till ppv.