Publicerad 2014-05-16

Här försvinner troligtvis Kanadas forward Alex Burrows, 33, från VM.

Italienaren Joachim Ramoser, 19, fick matchstraff för den stygga knätacklingen.

– Det kan bli förödande konsekvenser för Burrows, som kan missa sex månader med en korsbandsoperation, säger experten Sanny Lindström i TV4.

Alex Burrows har under flera säsonger varit bröderna Sedins kedjekamrat i Vancouver Canucks. Till skillnad från Sedinarna är Burrows på plats i Minsk för att spela VM.

Men frågan är hur mycket mer spel det blir för honom.

Med 56 sekunder kvar av första perioden i mötet med Italien åkte Burrows på en ful knätackling och blev liggande med svåra smärtor. Efter en stund lämnade han isen med hjälp av lagkamrater. Joachim Ramoser lämnade också isen med ett matchstraff.

– En misstajmad tackling. Jag är övertygad om att det inte är medvetet, han försöker sikta på överkroppen, men kommer helt fel in i situationen. Det är ett jättefult tilltag som man inte vill ha, säger Sanny Lindström.

Efter matchen verkade dock Kanadas målvakt James Reimer hoppfull angående Burrows skada:

– Jag tror inte att han blir så länge. Jag tror inte att det var så allvarligt som det såg ut, även om vi inte vet förrän allt är inspekterat, säger Reimer till Vancouver Sun.

Bellissimo utbytt

Matchen då? Kanada vann planenligt tämligen enkelt, 6–1.

Italien inledde annars bäst och ledde skotten med 7–0, men saknade spets, och sylvassa Kanada kunde gå fram till en 5–0-ledning, vilket innebar att italienske målvakten, svenskbekantingen Daniel Bellissimo, lämnade plats för Andreas Bernard efter två perioder. David Borrelli reducerade i början av tredje, men Brayden Schenn kunde fastställa slutresultatet till 6–1.

Kanadas nästa match är mot Sverige på söndag.

USA fick en oväntat tuff match mot Kazakstan, jumbon i grupp B i ishockey-VM. Matchen gick till förlängning, där Seth Jones avgjorde efter 1.04. Kazakstan inledde optimistiskt mot ett lojt amerikanskt lag och tog ledningen två gånger. USA vaknade i mittenperioden när Kazakstan drog på sig utvisningar och gick från 1–2 till 3–2. Roman Starchenkos kvittering tvingades dock fram en förlängning där Nashville-backen Seth Jones gjorde 4–3 (TT).