Junioren tog även ”Honken” av isen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-21

17-åringen: Tänkte överraska honom

Fyra mål på fem minuter blev för mycket.

När matchens artist Mika Zibanejad satte Djurgårdens sista mål i 5-1-segern mot Frölunda klev målvakten Johan Holmqvist av isen.

– Jag tänkte att han skulle bli överraskad och den gick ju in, säger 17-åringen om målet till Canal Plus.

Frölundas totala mörker bara fortsätter. Mot Djurgården var laget med och hade 1-1 men blev förnedrade i slutet av den andra perioden.

Slagskott från sargen

12:55 började Dif-rycket när Mathias gjorde 2-1 efter ett vackert anfall. Det fina spelet fortsatte när Tjärnqvist också satte trean efter 15.29 innan Fredrik Claesson bombade in 4-1, 16.44 in i perioden. 17.21 skickade sedan Mika Zibanejad in slumpskotten som fick Holmqvist att få nog.

17-åringen drog iväg ett slagskott från dålig vinkel som ”Honken” slarvigt tappade in.

Kan falla under strecket

– Jag tänkte bara att jag knäpper den på mål. Det var dålig vinkel och han räknar inte med att man ska skjuta där så jag tänkte att han skulle bli överraskad och den gick ju in, säger Zibanejad.

Frölunda kunde aldrig lyfta sig efter målet utan inkasserade en ny tung förlust efter 1-5. Laget missade därmed chansen att rycka i botten och kan nu istället passeras av både AIK och Södertälje.